notícies

Jaume Ciurana s'asseu a taula amb el sector de la Cultura de Proximitat

08/05/2014

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, participarà aquest dijous (27 de febrer) en un Dinars (de cultura) de Proximitat, un cicle de trobades entre empresaris culturals i responsables públics d'aquest sector.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, participarà aquest dijous (27 de febrer) en un Dinars (de cultura) de Proximitat, un cicle de trobades entre empresaris culturals i responsables públics d'aquest sector.

Els dinars, impulsats per l'Acellec, esdevenen un punt de trobada del sector amb persones rellevants de l’administració pública per tal de conversar i explicar amb detall i rigor la naturalesa del sector empresarial de la Cultura de Proximitat, per exposar els seus reptes de futur i les dificultats de diferents tipus a què habitualment s'han d'enfrontar. La primera d'aquestes trobades va tenir lloc a finals del mes de setembre passat, i en aquella ocasió el convidat va ser el Conseller de Cultura, Ferran Mascarell. Com a resultat d'aquella trobada, el Conseller es va comprometre a establir un canal estable d'interlocució amb el sector, a facilitar i donar suport a recerques i estudis per dimensionar el seu impacte econòmic i a treballar plegats per garantir la qualitat en la prestació dels serveis culturals adreçats a la ciutadania.

L'Ajuntament de Barcelona és probablement l'administració pública catalana que té al seu càrrec un major nombre d'equipaments i serveis de cultura de proximitat, de manera que la trobada amb el regidor Ciurana és especialment rellevant. La majoria d'aquests serveis són gestionats per la via de concursos públics per empreses associades a l'Acellec. En aquest sentit, els representants de l'associació i de les empreses demanaran a Jaume Ciurana, entre d'altres qüestions, que els concursos públics posin els criteris de qualitat per davant dels purament econòmics a l'hora de decidir les adjudicacions. Les restriccions dels pressupostos públics a causa de la crisi econòmica fan que massa sovint es primi l'estalvi econòmic per damunt de qualsevol altre criteri. En el camp de l'atenció a les persones, i significativament, en la mediació cultural amb la ciutadania, la qualitat no és, des del punt de vista dels emperesaris, una opció, sinó una condició d'obligat compliment.

L'Acellec es proposa iniciar amb aquestes trobades una nova dinàmica de relació i col·laboració amb l'administració pública, amb la qual comparteix la voluntat de servei públic que centra el conjunt de l'activitat dels seus associats.