notícies

Ajuts per a la modernització de les empreses culturals

08/03/2016

S'ha publicat una convocatòria d'ajuts que resultar d'interès per a les empreses del sector de la cultura de proximitat. Es tracta de subvencions del Ministeri de Cultura per a la modernització i innovació d'indústries culturals, adreçades especialment a autònoms, microempreses i petites i mitjanes empreses, a través de projectes digitals i tecnològics. El termini per a presentar sol·licituds finalitza el 21 de març.

S'adreça específicament a empreses culturals i creatives, i el sectors subvencionables són els de les arts escèniques, arts visuals, patrimoni cultural, cinema, televisió, ràdio, publicitat, videojocs i arts interactives, nous mitjans de comunicació, música, llibres, premsa, arquitectura, disseny de moda, disseny gràfic i turisme cultural. Els ajuts són a fons perdut i poden arribar a cobrir fins al 70% del pressupost. Estan pensades per a pressupostos que oscil·lin, com a màxim, entre els 50.000 i els 70.000 euros i, per tant, les subvencions no arriben a superar els 40.000 euros.

S'hi poden presentar professionals autònoms, microempreses i petites empreses i els projectes han de ser, específicament, de modernització i innovació de les indústries culturals i creatives mitjançant projectes digitals i tecnològics. Els objectius centrals de les propostes han de ser l'increment de "l'oferta legal" de continguts digitals culturals a internet i la modernització i innovació de les indústries culturals i creatives. La convocatòria concreta els objectius dels projectes que s'hi poden presentar així:

a) Promoure les inversions en la creació i difusió de continguts digitals culturals en productes i serveis augmentant a la vegada la qualitat de l'oferta legal de continguts digitals culturals a internet i millorant l'accés dels ciutadans als mateixos.
b) Incrementar la generació d'ocupació fomentant el desenvolupament, la professionalització i la vertebració del sector de les indústries culturals i creatives.
c) Donar suport a la modernització, innovació i desenvolupament tecnològic de les indústries culturals i creatives estimulant la participació del sector privat en el finançament de projectes culturals.
d) Impulsar la internacionalització d'empreses i projectes de l'àmbit cultural i fomentar l'oferta turística cultural mitjançant aplicacions vinculades a internet i les noves tecnologies.

Tenint en compte aquests objectius, seriva subvencionable, per exemple, el desenvolupament d'un aplicatiu tecnològic, un servei a la xarxa innovador o algun repositori interactiu de continguts culturals o artístics. Se subvenciona la realització d'immobilitzats (un portal web o un aplicatiu, per exemple), i poden ser-ne objecte tant les despeses externes (consultoria, progarmadors, etc) com les de personal de la pròpia empresa.

Si hi esteu interessats, podeu consultra les bases compeltes en aquest enllaç.