08/06/2016
La seu de la patronal Cecot acull dijous, 9 de juny, l'Assemblea General Ordinària de l'Acellec corresponent a 2016 en un ambient de celebració, ja que a finals d'any l'associació patronal complirà quinze anys de vida. L'efemèride coincideix també amb el desè aniversari de l'Escola Efa, el centre de formació de l'entitat, que vetlla per la professionalització del sector i pel foment de la qualitat en la prestació de serveis. L'Acellec vol aprofitar aquestes celebracions per impulsar un procés intern de reflexió que ajudi les empreses del sector a definir estratègies de futur amb la vista posada en l'horitzó de 2020. En un entorn de canvis econòmics, socials, tecnològics i polítics, creix la sensació que el sector necessita actualitzar el seu posicionament públic i fer apostes concretes per garantir la seva pervivència i afrontar aquest procés de múltiples transformacions amb projectes innovadors i agosarats.
És per això que la jornada es dividirà en una matinal dedicada al diàleg i el debat i en una sessió de tarda en la que l'assemblea es plantejarà aprovar formalment un document de definició estratègica de l'entitat. La programació l'obrirà el Secretari General de Cecot, David Garrofé, que proposarà models de treball col·lectiu des de la perspectiva patronal i animarà les empreses a conduir el rumb del sector fent apostes innovadores per anticipar els canvis de mercat i de necessitats socials.
El president de l'Acellec, Pere Mulero, presentarà un conjunt de documents per a la reflexió, encapçalats per la proposta estratègica Horitzó 2020, que defineix linies de treball entre 2016 i 2020, per arribar al canvi de dècada en una situació sòlida per al sector. Serà també en aquest context que l'entitat debatrà una actualització del seu codi ètic, que incorporarà diversos aspectes socials i posicionaments sobre l'actual context de canvi de condicions econòmiques i tecnològiques. Les empreses associades sortiran de la trobada, a més, amb un calendari intens d'activitats a la mà, que omplirà el darrer trimestre de 2016 i la primera meitat de 2017 d'activitats d'anàlisi i reflexió, per celebrar l'aniversari de l'entitat i per projectar, al mateix temps, el seu futur.
Una de les iniciatives que es llançaran a partir de l'assemblea serà la convocatòria d'un premi anual a la innovació des del món empresarial en el sector del lleure educatiu i la cultura de proximitat. Es tracta, justament, d'animar les organitzacions a dedicar recursos i esforços a la recerca per eixamplar les perspectives d'activitat del sector i per adaptar-lo a les necessitats socials.