notícies

La campanya de lleure d'estiu de les empreses, a la Guia de la Generalitat

08/05/2014

Les activitats de lleure educatiu de la campanya d'estiu gestionades per les empreses associades a l'Acellec apareixeran per primera vegada a la Guia que elabora cada any la Direcció General de Joventut de la Generalitat. El Departament de Benestar Social i Familia ha decidit finalment fer cas de la reivindicació defensada per l'Acellec des de fa més de deu anys per fer possible que les families catalanes tinguin al seu abast la totalitat de l'oferta d'activitats de lleure educatiu, sense excloure aquelles que organitzen o gestionen les empreses.

Amb aquesta mesura es dona solució a una greu anomalia que no es podia justificar des de cap punt de vista objectiu, ja que la Guia d'Activitats de Lleure Educatiu només admetia la difusió d'aquelles activitats organitzades per entitats, amb independència que es fessin a través de voluntariat o amb serveis professionals. La guia, un instrument de servei públic, donava d'aquesta manera una informació parcial perquè excloïa l'àmplia oferta d'activitats que gestionen les empreses i afectava greument a la igualtat en la competència, perquè facilitava la difusió de serveis gestionats per entitats que no es diferencien en res de l'oferta empresarial. Incloent ara l'oferta de les empreses a la guia, es millora el servei públic perquè les famílies veuen eixamplat el ventall de possibilitats que estan al seu abast i es posa fi a la discriminació del nostre sector econòmic.

El passat 29 de gener va tenir lloc una reunió amb la Consellera de Benestar Social i Familia, Neus Munté, i el Director General de Joventut, Toni Reig, a la qual van assistir el president de l'Acellec, Pere Mulero, i el gerent, Pep Montes. En aquella reunió, entre molts altres temes, es va reclamar a la consellera que posés remei a aquesta situació anòmala. L'entesa amb la consellera va ser bona, i va assumir immediatament els arguments plantejats per la nostra organtizació.

Des de fa un parell de setmanes, les empreses associades a l'Acellec tenen la possibilitat de sol·licitar a la Direcció General de Joventut un codi individualitzat per accedir a l'aplicatiu amb el qual es gestionen els continguts de la Guia d'Activitats de Lleure Educatiu i poder-hi afegir la seva oferta d'activitats per a la campanya d'estiu. L'Acellec actua com a avaladora de les seves empreses associades per garantir criteris de qualitat i rigor professional de les activitats que s'inclouen a la guia.

Amb aquest enllaç podeu accedir a la Guia d'Activitats de Lleure Educatiu, que forma part de la campanya Tria el teu estiu, promoguda per la Direcció General de Joventut.