notícies

15.000 infants de colònies amb l'Acellec

03/07/2017

Enguany es consolida el creixement de l'activitat registrat l’any passat i el conjunt d’empreses associades a l'Acellec mobilitzaran uns 15.000 infants i joves en cases de colònies d'arreu de Catalunya, fins a principis de setembre. Tot aquest moviment d’estiu generarà més de 120.000 pernoctacions en les instal·lacions que acullen les activitats.

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure (Acellec) va iniciar la setmana passada la temporada de colònies d’estiu, un cop acabat el curs escolar. Es mantenen a l’alça les activitats esportives i augmenten cada vegada més les colònies de temàtica artística en què la música, el teatre, el circ o la dansa esdevenen els fils conductors dels dies de convivències. L’Acellec es defensa la idoneïtat que infants i joves dediquin uns dies a l’estiu a fer colònies en una experiència en què es continua fomentant l’aprenentatge en escenaris diferents als que es produeixen durant el curs i s’adquireixen nous hàbits i es fan noves amistats.

Totes les empreses associades a l’Acellec que programen colònies d’estiu disposen també de programes específics per facilitar l’accés de les famílies amb menys recursos a aquestes activitats. Hi ha sempre una franja de serveis més assequibles econòmicament, i nombroses iniciatives que ofereixen gratuïtat a grups i col·lectius en situació de desavantatge social.