notícies

Conveni amb ACIDH per la inserció de persones amb intel·ligència límit

25/01/2018

L'Acellec i l'Associació Catalana d'Integració i Desenvolupament Humà (ACIDH) han firmat un conveni per col·laborar en la integració laboral de persones amb intel·ligència límit o discapacitat intel·lectual lleugera. Les dues entitats han dissenyat un procediment d'actuació per facilitar que les persones amb aquesta singularitat tinguin l'oportunitat d'optar a llocs de treball ofertats per les empreses del sector del lleure educatiu i la cultura de proximitat.

Tot i que en la majoria de casos no és perceptible en un primer contacte, les persones en aquesta situació tenen dificultats pràctiques per adaptar-se als llocs de treball i no disposen d'un circuit adequat per optar a feines per a les quals estan perfectament capacitades. La col·laboració entre l'Acellec i ACIDH permetrà superar aquestes dificultats, tot fent un acompanyament personalitzat als nous treballadors i donant suport a les empreses per dissenyar un procés d'acollida adequat.

ACIDH promou la formació entre els seus usuaris, els ajuda a completar i millorar els seus perfils professionals i els fa un acompanyament per tal que puguin optar a llocs de treball adequats per a les seves capacitats. L'entitat seleccionarà treballadors amb coneixements i característiques adequades per treballar en determinades posicions pròpies del sector i farà de pont amb les empreses que optin per facilitar la seva integració en els seus equips de treball. La feina de l'ACIDH, per tant, consisteix a donar suport, per una banda, als treballadors, i, per una altra, a les empreses que desitgen cobrir les seves necessitats laborals amb ells. 

L'Acellec recollirà els candidats que facilitarà l'ACIDH i en farà difusió entre totes les seves empreses associades, de forma periòdica, de manera que les persones amb intel·ligència límit optin als llocs de treball en condicions d'igualtat. L'acord es va tancar a finals de novembre passat, i durant el mes de gener d'enguany ja s'ha realitzat les primeres aportacions de currículums. L'Acellec facilitarà la inclosió dels candidats a la borsa de treball de l'entitat, i connectarà les empreses interessades a contractar-los amb els serveis de suport d'ACIDH. En el primer contingent de candidats hi ha persones amb perfils adequats per treballar a la cuina, en tasques administratives, com a recepcionista, fent neteja o gestionant activitats esportives i de lleure.

Aquesta és la primera iniciativa de col·laboració entre les dues entitats, però a mesura que comencin a produir-se resultats positius, es valoraran noves formes de treball conjunt.

Podeu trobar tota la informació sobre ACIDH a través d'aquest enllaç.