03/04/2018
La cultura digital ha accelerat els canvis socials d’una manera inèdita en la història de la humanitat. Les activitats econòmiques i socials que es basen en l’atenció a les persones i les relacions de proximitat no poden viure al marge d’aquestes transformacions. Quin ha de ser el paper del sector del lleure educatiu i la cultura de proximitat en els nous entorns digitals? Com hem d’afrontar el futur per preservar els valors que són en l’arrel de la nostra activitat? Com ho hem de fer per convertir els riscos en oportunitats?
Genís Roca donarà pistes i suggerirà respostes per a aquests interrogants, que no es poden obviar des de qualsevol sector d'activitat que vulgui mantenir una presencia activa, tant en els entorns econòmics com socials. Serà el 19 d'abril, a les 12,30 hores, just després de l'assemblea anual de l'Acellec, al Palau Macaya de Barcelona. Roca oferirà una xerrada oberta a tot el sector per atendre les preguntes que li ha formulat l'organització patronal. Quin ha de ser el paper del lleure, l'educació i la cultura en la societat de la informació, i com han d'afrontar les organtizacions que es dediquen a aquest àmbit la transformació digital?
Soci president de la prestigiosa firma Roca Salvatella, Genís Roca és expert en com la transformació digital està alterant els entorns personals, professionals i empresarials. És un reconegut especialista en estratègia digital, anàlisi de l'entorn i models de presència. En la seva activitat ajuda a les empreses a entendre els canvis tecnològics en clau de negoci i les acompanya a explorar noves oportunitats empresarials.
Triat el 2013 i el 2014 pel diari El Mundo com un dels 25 espanyols més influents en Internet per la seva capacitat d'interpretació dels canvis tecnològics i socioeconòmics. El 2010 la patronal catalana Foment del Treball el va guardonar com el millor conferenciant de l'any.
Acumula més de 25 anys d'experiència en creació de projectes a Internet, direcció d'empreses i exploració del potencial de les xarxes. Ha estat director general d’Infonomía, la xarxa degana de la innovació, i gerent de les iniciatives a Internet de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), on també va ser adjunt a la gerència, responsable dels serveis universitaris no acadèmics i director de la informàtica corporativa. Anteriorment va ser director de microinformàtica a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Manté seccions estables en diferents mitjans de comunicació de premsa i ràdio i és habitual com a expert convidat en diferents cadenes de televisió. És coautor del primer llibre publicat a Espanya sobre el fenomen de la Web 2.0.
Arqueòleg especialitzat en Paleolític Inferior, llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i MBA per ESADE, desenvolupa activitat docent en diferents universitats i escoles de negoci.
Ha estat requerit a comparèixer al Congrés dels Diputats i en diferents comissions governamentals i ha format part de diferents consells assessors i d'administració. Actualment és membre del Consell Assessor en Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Generalitat de Catalunya, membre del Consejo Asesor del Centro de Investigación de la Corporación Mondragón i de la Mondragón Unibersitatea, membre del Consejo del Observatorio para la CiberSociedad, membre del Consell Assessor TIC de l’Ajuntament de Barcelona, i membre del Consejo de Expertos del Sistema de Acreditación de Competencias en Tecnologías de la Información y la Comunicación.
En aquest enllaç podeu accedir a una ponència que va realitzar al Mobile World Congress d'enguany davant d’un auditori de 500 directors de centres educatius a Catalunya, parlant sobre transformació digital a l’ensenyament, des d’un punt de vista de gestió. I en aquest altre enllaç podeu veure una entrevista que va atendre per a BTV.
L'accés a la conferència del 19 d'abril és gratuïtat, però cal fer reserva anticipada, trucatn al telèfon 93 418 02 57, o be amb un missatge a acellec@acellec.cat.