notícies

Celebrem l’assemblea anual a punt per dialogar pel IV conveni del sector

20/04/2018

El Palau Macaya de Barcelona ha estat l’escenari aquest dijous al matí de la trobada anual de les empreses associades a l’entitat. La jornada s’ha completat amb una conferència a càrrec del consultor Genís Roca que ha plantejat els reptes del sector en l’àmbit d’una societat cada vegada més connectada.

El Palau Macaya de Barcelona ha estat l’escenari aquest dijous de l’assemblea anual de l’Acellec. Una vintena de representants de les empreses associades a l’entitat han participat de la trobada que posa en comú els principals projectes amb què treballa l’entitat i els reptes a curt i mig termini. L’Acellec va tancar el 2017 amb 70 empreses associades augmentant la seva representativitat i reforçant la seva estructura de gestió . Una de les qüestions plantejades ha estat tota la feina prèvia executada durant les darreres setmanes abans que aquest abril comenci la negociació del IV Conveni del Lleure Educatiu i Sociocultural. Des de l’Acellec s’està a punt per a la negociació d’un document que és clau per a tot el sector del lleure educatiu i de la cultura de proximitat.

 

Negociació llarga i complexa

L’Acellec té un paper protagonista en la taula de negociació ja que assumeix les funcions de secretaria i planteja una trentena de punts per negociar. L’entitat compta amb l’assessorament de l’advocat Pedro Sánchez que ha avançat que “la negociació del conveni serà llarga i complexa”. La taula negociadora començarà les sessions de treball aquest mes d’abril i està formada per l’Acellec, La Confederació, L’ACCAC i els sindicats CCOO, UGT I USOC.  

 

Conferència de Genís Roca

La jornada matinal ha acabat amb una interesant conferència del consultor Genís Roca especialitzat en acompanyar empreses i institucions en l’àmbit de la comunicació digital. Roca ha explicat que en els 25 anys d’història d’internet ha canviat de dalt a baix la naturalesa de la informació disponible a la xarxa. “Primer eren les empreses i les institucions les que comunicaven, després vam passar una anys en què tots i cadascun de nosaltres vam ser capaços de generar i publicar continguts i ara la informació és generada per objectes”, ha apuntat explicant que, per exemple, “ara disposem de sensors que ens indiquen quan temps falta perquè arribi un tren determinat o bé ens conten les passes que hem fet al final del dia”.

 

La gestió de les dades, clau

Genís Roca ha insistit amb la idea que el debat a internet dels propers anys serà quina gestió fem tots plegats del gran volum de dades que circulen per la xarxa i ha reconegut que “també en el sector del lleure, l’educació i la cultura de proximitat la relació de les empreses amb el públic no serà de producte, sinó que serà de servei”. En aquest sentit, Roca ha assenyalat “la importància de ser francs i sincers amb el nostre públic i fer una gestió transparent de les dades. Si les dades es capturen de manera opaca això generarà una crisi de confiança amb el nostre públic. Cal ser clars i transparents i explicar què farem amb les dades que obtenim”. Finalment, ha valorat la tasca que fa l’Acellec de representació del sector i ha animat les empreses a compartir coneixements i experiències i a buscar manera de col·laborar i treballar conjuntament.