notícies

Participem als grups de treball de la Taula de Contractació Pública de BCN

30/05/2018

Durant els darrers dies l’Acellec ha format part dels grups de treball de Seguiment de la Contractació Pública i d'Innovació de l'Ajuntament de Barcelona en què reiterem la necessitat que la contractació pública incorpori, tal com ja diu la nova llei de contractes de l'estat, el compliment de manera preferent dels convenis col·lectius que regulen cada sector.

Els dos grups de treball es van crear a petició dels membres de la Taula de Contractació Pública de l'Ajuntament de Barcelona, de la qual forma part l'Acellec, i reuneix representants de patronals, sindicats, professionals i tercer sector implicats habitualment en processos de contractació. En les dues reunions s’ha establert un termini de tres setmanes per tal que tots els assistents facin aportacions concretes sobre els temes i projectes tractats. Han assistit a les trobades Ferran Arbós, de la junta directiva de l’Acellec, i Pep Montes, gerent de l’entitat, respectivament.

 

Interlocució estable

La funció de la taula és mantenir una interlocució estable amb els agents que intervenen en la contractació pública de l'Ajuntament per millorar-ne el model i debatre conjuntament sobre mesures possibles a aplicar. L'any passat es va aprovar el Decret de contractació sostenible per part de l’Ajuntament i diverses guies per incorporar criteris socials i d'eficàcia e els processos de contractació. 

 

Petició de l’Acellec

L'Acellec ha defensat sempre la necessitat que la contractació pública incorpori, tal com ja diu la nova llei de contractes de l'estat, el compliment de manera preferent dels convenis col·lectius que regulen cada sector per garantir que els plecs disposin de les dotacions pressupostàries necessàries per pagar adequadament el recursos humans. Igualment, l'Acellec reivindica que es doni més pes als continguts i al projecte tècnic que al preu a l'hora de valorar els projectes que opten a les contractacions. En aquest sentit, reivindica l'aplicació d'una formula de valoració dels projectes que sigui proporcional i que no doni una puntuació excessiva a les baixades de preu, que afecten sistemàticament a la qualitat dels serveis.