notícies

Reunió amb el grup d’ERC al Parlament de Catalunya

31/05/2018

L’Acellec intensifica els contactes amb els representants dels grups parlamentaris al Parlament de Catalunya. Des de l’entitat s’han portat a terme trobades amb ERC i el PP i durant les properes setmanes es concretaran noves reunions per explicar als partits polítics el paper fundador i majoritari que té la petita i mitjana empresa en el sector del lleure educatiu i la necessitat que la contractació pública de serveis prioritzi la qualitat i no el preu.

L’Acellec ha mantingut aquesta setmana una trobada amb els representants del grup parlamentari d’Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya. Des de l’entitat es demana als grups polítics que acompanyin l’Acellec en la defensa conjunta i decidida d’una contractació de serveis públics que prioritzi la qualitat i no el preu. En la trobada van participar-hi els diputats Mònica Palacin i Jordi Albert. L'Acellec vol participar activament en el diàleg que s'estableixi, un cop recuperada l'activitat parlamentària habitual, al voltant de la futura lle de contractes de serveis a les persones, la tramitació de la qual va quedar interrompuda amb l'aturada de la legislatura anterior. Des de l’entitat es vol preservar la igualtat en la competència, es vol garantir i enfortir l'accés de la petita i mitjana empresa a les licitacions públiques per ser coherents amb l'estructura econòmica del país i per assegurar la qualitat dels serveis públics. 

 

Més trobades

Aquest mes de maig des de l’entitat també s’ha mantingut una reunió amb el grup del Partit Popular. En concret la trobada ha estat amb Juan Milian, secretari general d’Estudis i Programes de la formació. L’Acellec ha demanat reunions amb la resta de grups parlamentaris i s’aniran confirmant durant les properes setmanes. Les dues primeres trobades es van tancar en positiu ja que tots dos grups parlamentaris van mostrar en sintonia en els plantejaments aportats per l’Acellec i es va acordar mantenir un contacte estable per avançar en els punts exposats.

 

Dinamitzadors de l’economia

La petita i mitjana empresa és el model predominant en l'àmbit del lleure educatiu i sociocultural a Catalunya i és en l'origen de la seva existència com a sector econòmic. L'Acellec és l'entitat que representa aquest model de treball, basat en la professionalització dels serveis educatius i culturals i posa l'accent en la qualitat dels serveis i en el seu caràcter de servei públic. El sector és generador net de llocs de treball en grups de població crítics com els joves i les dones de mitjana edat i la contribució social resulta innegable.