notícies

Diàleg amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies sobre economia social

11/06/2018

Representants de l’Acellec han mantingut una trobada formal amb el Secretari General de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, i amb el Director General d'Economia Social, Josep Vidal. La reunió s’ha fet una vegada constituït el nou Govern de la Generalitat.

L’Acellec ha mantingut una trobada amb els màxims responsables del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. En concret el diàleg s’ha establert amb Josep Ginesta, Secretari General del Departament, i amb Josep Vidal, director general d'Economia Social. Un cop constituït el nou Govern de la Generalitat l’Acellec tenia interès a explicar la realitat del sector a aquesta àrea de l’administració pública per obrir un diàleg estable i mantenir-hi una relació continuada.

 

Explicar el sector

Van assistir a la trobada el president, Pere Mulero, el vicepresident del sector educatiu, Oriol Carbonell, el vicepresident del sector cultural, Jesús Poza, i el gerent, Pep Montes. Van explicar a Josep Vidal i Josep Ginesta els valors i el caràcter de servei públic dels serveis que presten les empreses associades a l'entitat, i la seva aportació social, que es concreta en la creació neta de llocs de treball i en la construcció d'un sector que fa compatibles rendibilitat econòmica i rendibilitat social. L'origen del lleure educatiu i sociocultural com a sector econòmic es troba al voltant de les empreses que van ser el nucli fundador de l'Acellec, i entre les seves aportacions cal destacar la professionalització d'un àmbit del món associatiu que va passar en pocs anys de ser una opció de determinat perfil ciutadà a ser una necessitat social de primer ordre. Fer possible que aquestes necessitats siguin ateses com a servei públic és en l'ADN de les empreses associades a l'Acellec, i cal preservar-ne el valors, la capacitat i la presència cívica.

 

Resposta positiva

Ginesta i Vidal van assegurar que l'Acellec serà escoltada i tinguda en compte en les iniciatives que es desenvolupin des del departament en el seu àmbit i que tindrà l'oportunitat de defensar les seves opinions i posicions.