28/06/2018
Des de l’Acellec recordem la importància d’avançar en el futur Decret de Menjadors Escolars i posem de manifest la importància del projecte ‘Colònies i Educació’. En paral·lel, traslladem al director general la problemàtica amb què es troben les empreses a la demarcació de Girona en què les AMPA podrien perdre la capacitat de contractar els menjadors escolars.
Aquesta setmana des de l’Acellec hem mantingut una reunió important amb el nou director general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa de la Generalitat de Catalunya, Ramon Simon. Amb la represa del nou Govern de la Generalitat, des de l’entitat volem recuperar el contacte institucional que havia quedat aturat durant els darrers mesos. Una de les accions plantejades és la necessitat de potenciar les colònies escolars i en aquest sentit destaquem la importància del projecte Colònies i Educació. Simon comparteix la necessitat expressada per l’Acellec per tal de potenciar les colònies escolars.
Decret de menjador escolar
En el marc de la trobada, des de l’Acellec exposem a Ramon Simon la importància de continuar la feina comuna i consensuada per fer possible d’una vegada per totes el futur Decret de Menjadors Escolars, que continua aturat. Des de la Generalitat s’expressa la voluntat de reemprendre la redacció del decret amb la previsió que sigui vigent el curs 2019-2020. L’Acellec torna a posar damunt la taula la qualitat de la contractació pública en els serveis de menjadors escolars, amb greus mancances pel que fa a la seva adequació a la realitat, i criteris de valoració que o be premien les baixades en l'oferta econòmica o be afecten les condicions de qualitat del servei.
En paral·lel, traslladem a la direcció general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa el conflicte obert a la demarcació de Girona en què alguns Consells Comarcals han retirat a les AMPA la potestat per contractar els menjadors escolars. Aquest fet impedeix a les empreses que gestionaven els menjadors fins a l’actualitat optar al servei fins d’aquí a tres anys. Davant aquesta situació discriminatòria, hem plantejat que s’aturin els canvis fins que no hi hagi un dictamen jurídic clar que permeti a les empreses adaptar-se al nou marc. La resposta de la direcció general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa ha estat positiva i es mostra el compromís per fer gestions directes amb els Consells Comarcals per tal d’aclarir la situació .