notícies

Patronals, sindicats i Govern signen l’Acord Interprofessional de Catalunya

04/09/2018

L’Acellec pren nota de la signatura que estableix el marc a partir del qual s’han de desenvolupar les negociacions dels convenis sectorials. L’entitat forma part de CECOT, que al mateix temps és membre de Foment, que ha subscrit la signatura del document

Patronals, sindicats i Govern de la Generalitat han signat aquest dilluns l’Acord Interprofessional de Catalunya (AIC) al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. El document ha estat considerat com a estratègic perquè és l’eina que vehicularà les negociacions dels convenis sectorials. Des de l’Acellec es valora positivament la signatura com a membres de CECOT, que pertany a Foment, patronal que ha signat l’acord aquest matí.

 

Tots els agents han coincidit a assenyalar la importància de l’Acord Interprofessional de Catalunya per promoure un mercat laboral més qualificat i amb majors oportunitats. L’AIC preveu la revisió i racionalització dels mapa de convenis de Catalunya identificant i reconduint els buits de cobertura. En l’actualitat, des de l’Acellec es participa en la negociació del IV Conveni del Lleure Educatiu i Sociocultural. L’entitat té un paper protagonista en la taula de negociació ja que assumeix les funcions de secretaria i ha plantejat una trentena de punts per negociar.  

Podeu consultar un resum dels principals punts de l'acord en un document elaborat a partir d'informació difosa per CCOO, en aquest enllaç.