notícies

L’empresa Tasca participa en un interessant projecte europeu

05/11/2018

El passat mes d’octubre Tasca, empresa associada a l’Acellec, va participar al 1r Simposi de Future Epics, un interessant projecte europeu que pretén connectar la ciutadania amb el patrimoni cultural posant el focus en el públic jove. La iniciativa està cofinançada per la Comissió Europea.

El passat mes d’octubre Tasca, una empresa associada a l’Acellec, va participar a la ciutat sueca de Tanumshede al 1r Simposi de Future Epics. Es tracta d’un nou projecte que impulsen juntament amb organitzacions de Sèrbia, Croàcia i Suècia. Future Epics té com a objectiu connectar la ciutadania amb el patrimoni cultural posant el focus en el públic jove i en la desconstrucció de narratives històriques des de les arts escèniques. El projecte està cofinançat per la Comissió Europea, dins del programa Creative Europe i la seva convocatòria de suport a projectes relacionats amb l’Any Europeu del Patrimoni Cultural.

 

Liderat des de Sèrbia

El projecte està liderat per Heartefact (Belgrad, Sèrbia), organització dedicada a la producció artística per a la sensibilització i la crítica social, i compta amb la participació de Vitlycke Centre for Performing Arts (Tanumshede, Sweden), espai de creació especialitzat en dansa i performanceDubrovnik Summer Festival (Dubrovnik, Croàcia), festival multidisplinar en espais històrics de la ciutat. Des de Tasca, participem com a organització especialitzada en el treball directe amb adolescents i joves.

Entre altres accions, en el marc de Future Epics, s’impulsaran tres produccions escèniques i recerques sobre relats històrics silenciats o desconeguts a Sèrbia, Croàcia i Suècia, i es donaran eines als creadors i creadores participants sobre qüestions com la recerca històrica en les arts escèniques o l’escenografia en propostes site specific. Tasca desenvoluparà una recerca per trobar eines i fórmules per connectar els i les joves amb el patrimoni cultural i les arts escèniques, i treballarà amb els creadors i creadores participants per incorporar aquesta perspectiva en les seves produccions.

L’aventura Future Epics suposarà l’intercanvi de coneixements i experiències entre les 4 organitzacions participants i entre els artistes implicats dels diferents països, en un procés que culminarà l’estiu de 2020 amb l’estrena de les obres teatrals resultants al Dubrovnik Summer Festival.

Durant aquests dies a Tanumshede, envoltades de boscos i de la creativitat que es respira al Vitlycke Centre for Performing Arts, Tasca ha pogut conèixer les organitzacions participants i ha treballat per acabar de definir el projecte i les seves activitats i calendari. Després de dos dies intensos de reunions i treball intern, el 1r Simposi de Future Epics es va tancar amb un acte obert per presentar el projecte i les organitzacions implicades, i per començar a reflexionar sobre relats històrics silenciats o desconeguts. A través de dues conferències, es van aproximar a la controvertida figura de Gavrilo Princip, responsable de l’assassinat de l’arxiduc d’Àustria Franz Ferdinand, que va desencadenar la Primera Guerra Mundial; així com al desencaix entre la imatge popular i la realitat dels víkings a Escandinàvia.