notícies

L’Acellec, present al nou Espai Transversal de Cultura i Educació de Barcelona

10/12/2018

L’Acellec participa a les sessions de treball que donen forma al nou projecte de l’Institut de Cultura de Barcelona, l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona per avançar en el desenvolupament d’una política transversal en els àmbits culturals i educatius.

L’objectiu de l’Espai Transversal de Cultura i Educació de Barcelona és ajudar a revertir les desigualats en l’accés a la cultura, la fractura i fragmentació entre el sistema cultural i educatiu de la capital catalana i millorar i potenciar una acció coordenada entre les administracions. Des de l’Acellec s’ha tingut un paper actiu en la posada en marxa d’aquest nou projecte amb la participació en diferents grups de treball que s’han impulsat per donar forma al conjunt de mesures que es preveuen per millorar les oportunitats de tota la ciutadania.

 

Fabra i Coats

El centre Fabra i Coats, a Sant Andreu, esdevindrà la seu d’aquest Espai Transversal de Cultura i Educació i serà punt de trobada de docents, creadors i gestors culturals i es convertirà en l’aparador de projectes que vinculin cultura i educació. El centre serà també seu d’un futur institut de secundària, una escola de música i un centre d’estudis artístics. D’altra banda, l’any vinent es desplegarà una línia de subvencions específica amb un total de 400.000 euros per als projectes que vinculin cultura i educació. També s’ampliarà la xarxa d’escoles de música municipals amb la posada en marxa de dos nous equipaments al districte de Sants-Montjuïc i de Sant Martí, i el trasllat al recinte de la Fabra i Coats de la seu de l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu.