notícies

Cordialitat i bona sintonia en la reunió amb la directora general de Joventut

11/01/2019

L’Acellec ha mantingut la primera trobada amb la nova directora general de Joventut, Norma Pujol. Han intervingut a la reunió la pròpia Norma Pujol, el subdirector general de Joventut, Manel Ros, el cap del Servei d’Associacionsime i Lleure Educatiu, Joaquim Parera, el president de l’Acellec, Pere Mulero, i el gerent de l’entitat, Pep Montes. En el marc de la trobada s’han tractat aspectes del sector del lleure i l’educació amb el compromís de treballar a fons totes les qüestions plantejades.

Respectar el conveni del lleure sociocultural

L’Acellec ha prioritzat la necessitat que es respecti el conveni del lleure sociocultural en la contractació pública de serveis, equipaments i programes de Joventut per part dels Ajuntaments a Catalunya. Es posa de manifest que en l’actualitat no es tenen en compte els perfils professionals adequats, es redueix la qualitat dels serveis i, en definitiva, es perjudica el sector. La direcció general de Joventut es compromet a estudiar mesures per corregir aquesta situació. 

 

Potenciar el projecte Colònies i Educació

La direcció general de Joventut valora molt positivament el projecte Colònies i Educació que es pretén potenciar aquest 2019 a través d’un conveni de col·laboració més ambiciós i amb nous projectes. Aquest any s’ha convocat la tercera edició del premi impulsat per l’Acellec, l’ACCAC i La Confederació.

 

Decret instal·lacions juvenils

L’Acellec també ha aprofitat la trobada institucional per demanar en quin moment de la tramitació es troba el decret d’instal·lacions juvenils que ha de substituir el que actualment és vigent. És el decret que regula les condicions físiques, de seguretat i funcionament de les cases de colònies i albergs juvenils i és essencial per garantir qualitat i bon funcionament del sector. La Generalitat assegura que està en la fase final de tramitació i que podria aprovar-se i publicar-se a l’estiu.

 

La formació, clau

Finalment des de l’Acellec es plantegen millores en relació a la regulació de la formació en el lleure educatiu i la formació de professionals per adequar-la a la realitat en activitats com els casals d’estiu per a nens i nenes de 0 a 3 anys i la resposta per part de la direcció general de Joventut és positiva. En matèria de formació també es presenta una proposta de l’Escola de Formació de l’Acellec (Efa) sobre formació per a professionals de joventut amb la voluntat que des de Joventut en facin difusió i ús en les seves campanyes habituals.