notícies

La cultura dóna feina al 3,6% de la població ocupada al conjunt de l’Estat

11/03/2019

El Ministeri de Cultura i Esport del Govern espanyol ha publicat les dades de treball del sector de la cultura corresponents a l’any 2018 obtinguts a partir de l’explotació de l’Enquesta de Població Activa. Les xifres indiquen que prop de 700.000 persones van treballar l’any passat a la indústria cultural, una xifra que representa el 3,6% del conjunt de llocs de treball a tot l’Estat.

Les dades del Ministeri de Cultura i Esport també indiquen que les feines relacionades amb la cultura ocupen persones amb una major formació acadèmica, ja que prop del 70% de persones que hi treballen tenen estudis superiors, molt per damunt de la mitjana de treballadors en actiu amb estudis superiors que no passa del 43%. En matèria de gènere, el 69,3% de les persones que treballen a la cultura són homes, davant el 39,1% de dones.

 

Més dades

Per territoris, les comunitats autònomes amb una major població activa dedicada a activitats culturals són Madrid (5,4%) i Catalunya (4,4%). I pel que fa al tipus d’ocupació, les dades indiquen que el 69,9% del treball cultural és per a professionals assalariats, una xifra més baixa respecte la que s’observa en el total de la població ocupada espanyola que se situa en el 84%.