notícies

Projecte per evitar el malbaratament alimentari als menjadors escolars

05/04/2019

‘Pesa i Pensa’ és una iniciativa exitosa que ha desenvolupat l’empresa Campos Estela, associada a l’Acellec, que pretén fer adonar als infants de la importància de no llençar menjar en els àpats del menjador escolar. La iniciativa és un dels projectes recollits en el pla d’acció de prevenció del malbaratament alimentari a Catalunya (2019-2020).

Les dades del projecte indiquen que, des que es va posar en marxa, Pesa i Pensa ha aconseguit reduir, de mitjana, un 70% el malbaratament alimentari a una trentena d’escoles on s’ha implantat el projecte durant els darrers cursos. La implicació de les direccions de les escoles, de les associacions de pares i mares i de les empreses especialitzades en la gestió de menjadors escolars són clau per a un projecte que compta, en l’actualitat, amb més de 4.000 infants. Campos Estela preveu estendre el Pesa i Pensa a les cases de colònies.

 

Com funciona?

La dinàmica es desenvolupa cada dia al llarg d’un curs a través d ela qual petits grups d’infants de tots els cicles de primària pesen el menjar que ha sobrat a cada plat en unes balances. Els alumnes de cada escola introdueixen les dades i aporten la seva visió i propostes amb la supervisió d’un monitor o monitora de menjador. Els alumnes prenen consciència de la importància de menjar allò que un realment necessita i evitar llançar els aliments de manera innecessària.