notícies

Treballem per a la prevenció i abordatge de l’Abús Sexual Infantil (ASI)

10/04/2019

L’Escola Efa està treballant per incorporar el protocol de prevenció i abordatge de l’Abús Sexual Infantil (ASI) a les empreses associades a l’Acellec i forma part del Grup de Treball de la renovació del protocol amb diferents accions formatives. L’objectiu és donar més eines a les empreses per vetllar per la seguretat i reforçar les accions per combatre i prevenir l’abús sexual infantil en les activitats de l’àmbit de l’educació en el lleure.

L’Escola Efa es forma en el marc de les jornades Prevenció i abordatge de l’abús sexual infantil en l’educació en el lleure que organitza la Direcció General de Joventut. Aquest any Clara Vergés, formadora de l'Escola Efa, Júlia Matons, coordinadora de cursos i Marina Civit, directora del centre, han assistit a la formació impartida per la Fundació Vicky Bernadet, entitat experta en ASI. Els curs s’estructurà en cinc eixos principals:

-Conceptualització de l’abús sexual infantil i el maltractament infantil.

-Detecció i identificació de l’abús sexual infantil.

-Revelació de l’abús sexual infantil.

-Actuació davant de l’abús sexual infantil.

-Prevenció de l’abús sexual infantil.

 

Des de l’Escola Efa es vol introduir aquest temari en els cursos de monitors i de directors de lleure educatiu.

 

Eines de prevenció

El departament de Joventut posa a disposició dels educadors i educadores eines de Prevenció del maltractament infantil que podeu consultar en aquest enllaç.