notícies

L’Acellec i SEER certificaran les bones pràctiques de les empreses del sector davant el bullying

02/05/2019

Coincidint amb la jornada del 2 de maig, Dia Internacional de la Prevenció del Bullying, des de l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura fem públic l’acord amb l’empresa SEER, a través del qual s’impulsarà un protocol de prevenció, detecció i actuació davant els casos d’assetjament entre persones iguals.

El conveni de col·laboració de l’Acellec amb l’empresa Salut i Educació Emocional, SL (SEER) suposa reforçar el compromís de l’associació per a un sistema educatiu de major qualitat que vetlli per eradicar les males pràctiques com són els casos de bullying. Des de l’Acellec es té el convenciment que les empreses que presten serveis en l’àmbit dels centres d’educació del conjunt del país, però també en els sectors de la cultura de proximitat i entorns educatius no formals han de jugar un paper actiu per eradicar aquestes situacions. L’Acellec i el conjunt d’empreses associades sempre han desenvolupat mesures de prevenció en matèria de bullying, però ara es fa un pas endavant amb major rigor i una actitud proactiva per disminuir el risc de bullying i reduir i tractar els seus efectes quan s’hagi produït.

 

Iniciativa pionera

A través de l’acord s’oferirà assessorament i acompanyament a les empreses associades a l’Acellec en què es plantejaran un conjunt de bones pràctiques que si s’apliquen permetran aconseguir una certificació que farà visible la prevenció del bullying. L’empresa SEER ha preparat el protocol PDA Bullying per prevenir, detectar i actuar davant unes pràctiques que, malgrat les campanyes de sensibilització, continuen existint.

 

Aquesta iniciativa, que ja s’aplica en alguns centres educatius, és pionera en el món empresarial i des de l’Acellec es pretén que s’estengui a la resta de sectors.

 

L’acord ha estat signat pel president de l’Acellec, Pere Mulero, i pel responsable de SEER, Ramiro-Andrés Ortegón. Podeu consultar els detalls de la plataforma PDA Bullying en aquest enllaç.