notícies

L’Acellec celebra l’assemblea general ordinària

22/05/2019

El secretari general de Pimec, Antoni Cañete, ha participat aquest matí al Centre Cívic Urgell a l’assemblea general ordinària de l’Acellec. Cañete ha agraït l’adhesió de l’entitat a Pimec, ha posat en valor la feina de l’Acellec i ha assegurat que les empreses del sector del lleure, l’educació i la cultura de proximitat estaran molt ben representades.

 

El Centre Cívic Urgell de Barcelona ha estat l’escenari aquest matí de l’assemblea general ordinària de l’Acellec. La jornada ha començat amb la intervenció del secretari general de Pimec, Antoni Cañete, que ha agraït públicament l’adhesió de l’Acellec a Pimec. Cañete ha valorat molt positivament la tasca de l’Acellec i ha assegurat que les empreses del sector del lleure educatiu, l’educació i la cultura de proximitat estaran molt ben representades.

 

Treball a partir d’estudis

Pimec ha aprofitat la participació a l’assemblea general ordinària de l’Acellec per explicar el funcionament de la patronal, que treballa a partir de grups que elaboren estudis per avaluar l’estat de les pimes catalanes en el context europeu. Antoni Cañete ha explicat a les empreses associades que Pimec també treballa per defensar els interessos de les petites i mitjanes empreses davant els canvis legislatius que afecten qüestions com la morositat, la despesa energètica o bé els terminis de pagament.

 

L’Acellec compagina la pertinença a Pimec amb la seva tradicional relació amb la patronal Cecot, entenent que des del punt de vista de les petites i mitjanes empreses del lleure educatiu i la cultura de proximitat, la tasca d’ambdues organitzacions és complementària i incrementa la capacitat de defensa dels interessos de les empreses associades.

 

Balanç de 2018 i reptes pendents

En el marc de l’assemblea s’han donat llum verda als números de l’entitat que va tancar el 2018 amb un total de 70 empreses associades i un volum de facturació global de 128 milions d’euros. Es calcula que les empreses associades a l’Acellec ocupen, de mitjana, unes 8.000 persones arreu de Catalunya. L’Acellec té diferents reptes sobre la taula entre els quals destaquen la negociació del quart conveni del lleure educatiu, la tramitació de la llei de contractes d’atenció a les persones o bé el decret de menjador escolar.