notícies

Reunió amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani

12/06/2019

L’Acellec ha mantingut una trobada amb el màxim responsable de la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies i amb el director general d’Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa de la Generalitat, Josep Vidal, per explicar-los la situació del sector del lleure educatiu, l’educació i la cultura de proximitat. Els responsables polítics de la Generalitat han mostrat bona sintonia i ganes de mantenir un diàleg obert i permanent amb la patronal.

El president de l’Acellec, Pere Mulero, acompanyat dels membres de la junta directiva, Martí Garcia (sector educatiu), Albert Cortinas (cultura de proximitat) i del gerent de l’entitat, Pep Montes, ha mantingut l’11 de juny una reunió amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir El Homrani. El Homrani ha estat acompanyat pel director general d’Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa de la Generalitat, Josep Vidal. L’Acellec ha aprofitat aquesta reunió de treball per explicar la realitat del sector del lleure educatiu, l’educació i la cultura de proximitat i continuar establint un diàleg permanent amb els màxims responsables polítics de la Generalitat.

 

Punts clau

En el marc de la trobada, des de l’Acellec s’ha expressat la preocupació de les petites i mitjanes empreses del sector pel que fa a la futura llei de contractes de serveis a les persones, que actualment debat el Parlament. L’Acellec ha traslladat als màxims responsables polítics el fet que s’inclogui mesures que donin preferència a determinat tipus d'organitzacions, i que això pot resultar discriminatori per a la resta d'empreses, i especialment les petites i mitjanes, que no concursen en base al preu sinó a la qualitat dels serveis. També s’ha demanat de participar en el diàleg per a la futura reglamentació de l'empresa social, entenent que les pimes representen un model econòmic d'elevat contingut i caràcter social, i aspiren a que sigui reconegut i tingut en compte.

 

Resposta institucional positiva

El conseller Chakir El Homrani ha garantit que l’Acellec tindrà l'oportunitat de participar en els processos de diàleg per a tota aquesta regulació, i que totes les mesures que es prenguin seran el resultat d’aproximació entre la voluntat del Govern i la realitat del país, en aquest cas representada pel sector econòmic de les petites i mitjanes que representa l’entitat.