notícies

L’Acellec aplaudeix la proposta per eliminar la jornada continuada a secundària

04/07/2019

L’entitat celebra les conclusions del document presentat per la Fundació Jaume Bofill i la Federació dels Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya en què es demana eliminar la jornada continuada als instituts. Des de l’Acellec fa mesos que es treballa en aquesta direcció i s’ha presentat una proposta per recuperar el temps de migdia a secundària.

L’Acellec valora en positiu la proposta llançada en les darreres hores per aconseguir uns horaris més racionals per als alumnes que estudien ESO i Batxillerat als instituts del país. La idea passaria per recuperar el temps de migdia als instituts, fet que permetria reduir la franja de sis hores de classe seguides que afronten els alumnes en l’actualitat, i evitar que els nois i noies dinin més enllà de les 15.00 hores. La proposta planteja un temps de migdia entre les 12 i les 14.00 hores per poder dinar i descansar, coherent amb la reforma horària, i mantenir les classes fins a les 16.00 hores. El document planteja que les escoles i instituts estiguin oberts fins a les 18.00 hores amb prou marge per poder programar activitats extraescolars i de lleure.

 

El temps de migdia

En aquesta direcció, l’Acellec ha plantejat al departament d’Educació poder recuperar el temps de migdia a partir d’una proposta que permeti als alumnes dinar a l’institut i participar d’activitats educatives, en una línia que també compta amb el suport de la FAPAES, la Federació de Pares i Mares d’Alumnes de Secundària i pots-obligatoris sufragats amb fons públics de Catalunya.

 

Consulteu tots els detalls del document presentat per la Fundació Jaume Bofill i la Federació dels Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya en aquest enllaç.