notícies

Comunicat de l'Acellec sobre la sentència del procés

15/10/2019

Després de conèixer la sentència del judici al procés, i en coherència amb les posicions reiteradament manifestades per l’Acellec des de setembre de 2017, la Junta Directiva de l’entitat, en representació de tots els seus associats, fa pública la següent declaració
  1. La sentència és la culminació extrema d’un conflicte que mai no hauria d’haver arribat als tribunals, i que s’hauria hagut de gestionar a través del diàleg i l’exercici democràtic i legítim de la política.
     
  2. Lamentem la injustícia i duresa de les penes imposades i traslladem la nostra solidaritat als condemnats, a les seves famílies i al seu entorn proper.
     
  3. Demanem que s’obri immediatament una via de diàleg institucional que canalitzi el debat sobre el conflicte i explori totes les vies legals possibles per a l’alliberament i retorn a la vida política dels condemnats
     
  4. Que totes les manifestacions públiques d’opinió al voltant de la sentència i el procés es facin per vies pacífiques, amb rebuig explícit de la violència i amb total respecte per l’exercici dels drets d’expressió i manifestació.

A Barcelona, el 15 d’octubre de 2019