notícies

QSL Serveis Culturals dinamitza el procés participatiu del Pacte Nacional per a la Interculturalitat

12/11/2019

Associada a l’Acellec, l’empresa organitza les sessions de participació que tenen lloc arreu del territori per aconseguir la implicació de la ciutadania en un acord que es considera estratègic i de país.

Aquest darrer trimestre de 2019 s’estan organitzant les sessions del procés participatiu del Pacte Nacional per a la Interculturalitat, promogut pel Govern. La Generalitat aposta per la convivència en la diversitat des de la perspectiva intercultural, estratègia de transformació comunitària de la societat, en què intervenen les persones de tots els orígens, bagatges culturals o identificacions per conformar una societat més cohesionada, que respecti, conegui i reconegui tota la diversitat que la conforma i que sigui capaç de generar, alhora, una interacció positiva i un sentit de pertinença comú i compartit per tots els seus membres. L’empresa QSL Serveis Culturals, associada a l’Acellec, dinamitza les sessions obertes al conjunt de la ciutadania, entitats i administracions perquè tothom participi i faci les seves aportacions. Les sessions fomenten la posada en comú de les idees que posteriorment seran recollides per incorporar-les al document que acabarà donant forma al Pacte Nacional per a la Interculturalitat.

 

Acord estratègic

Impulsat per la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, el Pacte té l’objectiu de recollir tant els compromisos del Govern com de tota la societat catalana mitjançant els Ajuntaments d’arreu del territori, les entitats i la societat civil en general, per afavorir la igualtat, el coneixement i reconeixement de la diversitat i el foment de la interacció positiva en tots els àmbits.

 

Jornades de participació

Amb aquest objectiu s’estan celebrant jornades de participació que esdevenen espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on poder aportar opinions, necessitats, propostes i expectatives. El que es vol és no caure en la retòrica i les paraules buides, sinó aconseguir concreció i que sigui aplicable a la quotidianitat. Per això, s’estructuren mesures per avançar cap a la igualtat d’oportunitats, el reconeixement de la diversitat i el foment de la interacció entre tota la ciutadania. Fins ara, més d’un centenar de persones ja han participat al procés participatiu sobre el Pacte Nacional per la Interculturalitat per tal d’abordar la dimensió global de la convivència i la cohesió social a Catalunya.