notícies

Mesa en defensa del sector social i d'atenció a les persones de Catalunya

14/11/2019

L'Acellec es forma part del grup de sindicats, patronals, entitats i col·legis professionals que signen un Manifest conjunt adreçat al Govern i al Parlament alertant de la situació crítica del sector. El document reclama uns pressupostos per a l'any 2020 que assegurin la qualitat de l'atenció, la sostenibilitat dels serveis i les millores de les condicions laborals.

Les organitzacions sindicals, patronals, del tercer sector i representants dels col·lectius professionals que treballen en l'àmbit social, entre els quals l'Acellec, fan un pas endavant en la reivindicació dels drets socials i les polítiques públiques que els han de fer efectius mitjançant la creació d'una Mesa unitària en defensa del sector social i d'atenció a les persones de Catalunya.

Presentació formal

Dilluns 18 de novembre a les 11.00 hores se signarà un Manifest conjunt que exposa la situació crítica en què es troba el sector i insta els poders públics a donar respostes i solucions capaces de revertir-la, assegurant uns pressupostos 2020 que posin fi a l'infrafinançament crònic, entre altres qüestions. 

Les entitats signants són l'Acellec, l'Associació Catalana de Recursos Assistencials, l'Asociación Estatal de Entidades de Servicios de Atención a Domicilio, el Col·legi d'Educadores i Educadors de Catalunya, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, el Col·legi de Pedagogs de Catalunya, La Confederació, La Unió, Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, UGT, CCOO i la Unió de Petites i Mitjanes Residències,