notícies

La Mesa unitària en defensa del sector social i d’atenció a les persones fa sentir la seva veu al Parlament

12/12/2019

L’Acellec, una de les onze entitats que forma part de la Mesa unitària, participa a la trobada amb els grups parlamentaris de Junts per Catalunya, ERC, PSC, Catalunya en Comú i la CUP a la Cambra catalana. Els partits es comprometen a traslladar les reivindicacions de la Mesa unitària a la negociació dels pressupostos de la Generalitat per a l’any 2020.

Els diputats al Parlament de Catalunya Helena Fort (Junts per Catalunya), Marta Vilalta (Esquerra Republicana), Raül Moreno (PSC), Marta Ribas (Catalunya En Comú) i Vidal Aragonès (CUP) van escoltar les demandes de la Mesa unitària en defensa del sector social i d’atenció a les persones, de la qual l’Acellec en forma part. En una trobada celebrada ahir a la Cambra catalana tots els grups parlamentaris es van comprometre a traslladar les reivindicacions de la Mesa a la negociació dels pressupostos del Govern per a l’any 2020 o bé a introduir les propostes en el debat parlamentari sobre els pressupostos en el moment en què es produeixi. En paral·lel, els diputats de Junts per Catalunya i ERC van assegurar que la setmana vinent el Govern donarà resposta al Manifest de la Mesa unitària presentat fa tres setmanes. En la trobada d’ahir va excusar la seva participació Ciutadans, mentre que el Partit Popular no va donar resposta a la petició de reunió.

 

Pendents d'una resposta

A data d’avui, no s’ha rebut cap resposta formal a la sol·licitud de reunió urgent enviada al president de la Generalitat amb la voluntat d’obrir una via de diàleg efectiva que permeti avançar cap a unes polítiques públiques que assegurin la cobertura dels drets socials, la qualitat de l’atenció, la sostenibilitat dels serveis i la millora de les condicions laborals de les treballadores.