notícies

El lleure al balcó

08/04/2020

Dos exalumnes de l'Escola Efa i actualment directius de l'empresa Viu Lleure, associada a l'Acellec, reinventen la seva activitat com a educadors de lleure i dinamitzadors socioculturals en aquests temps de confinament obligat. Són Jesús Cayuela i Isabel Pérez, veïns d'Altafulla (Tarragonès) i des d'ara mateix animadors de balcons i terrasses d'aquesta població.

Viu Lleure presta serveis en l'àmbit de la joventut i l'educació en el lleure, i els seus impulsors han vist caure tota la seva activitat a causa de les restriccions per combatre la propagació del Covid-19. Han trobat, però, una manera solidària i de suport comunitari per mantenir viva la seva manera de treballar.

Jesús i Isabel proposen als veïns i veïnes sortir als balcons i a les terrasses per oferir a la comunitat concerts i actuacions dels quals en siguin partícips els infants. Però no en tenen prou a fer-los cantar i ballar, sino que han organitzat jocs de coordinació i psicomotricitat des de l'escassa sortida a l'exterior que suposen els balcons de les serves respectives llars.

No es pot descartar que, quan finalitzi el confinament, Viu Lleure hagi trobat una voa linia d'activitat en l'àmbit comunitari per continuar desenvolupant la seva activitat.

De moment, podeu tenir més detalls de la seva inicativa en aquest article publicat a la premsa i en aquesta entrevista radiofònica a Jesús Cayuela.