notícies

La guia que SEER va crear per a Joventut per afrontar la Covid-19, reconeguda per la UNESCO

28/04/2020

El document d’acompanyament emocional amb eines per afrontar la situació actual ha estat elaborada per l’empresa SEER, associada a l’Acellec. La guia es difondrà també en anglès, francès i castellà després d’aquest important reconeixement per part de la UNESCO.

La UNESCO ha inclòs la guia per acompanyar emocionalment els joves durant el seu confinament Com trobar-hi sentit, editada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), en una llista dels millors recursos i bones pràctiques a nivell mundial. El document ha estat elaborat per una de les empreses associades a l’Acellec. SEER és una entitat de referència en l’àmbit de l’educació emocional per les seves propostes pedagògiques i pel seu estil metodològic  que amb aquest reconeixement suma un nou èxit.

 

En concret, l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura ha recollit a The MIL Alliance Reponse to COVID-19 una selecció de 15 recursos pedagògics nascuts a diferents països d’Amèrica del Nord (els EUA i el Canadà), Amèrica del Sud (Argentina, Brasil i Colòmbia) i d’Europa (França, Països Baixos i Macedònia del Nord), a més de Catalunya.

 

Segona guia

En paral·lel, l’Agència Catalana de Joventut ha editat una segona guia de Com trobar-hi sentit, però en aquest cas dirigida exclusivament als i les professionals que treballen amb la gent jove, com són els i les informadores juvenils i les tècniques de joventut.  L’objectiu de les guies, que són pioneres a l’Estat i de les úniques registrades a Europa per part d’un govern, és ajudar els i les joves a omplir de sentit vital i utilitat personal la situació de confinament i que, més enllà del cop en els aspectes socioeconòmics, també impacten en la seva salut mental.

 

Difusió àmplia

Degut a l’èxit i reconeixement de les dues guies, tres organitzacions europees de serveis a la joventut han decidit començar a difondre-les entre joves i xarxes de professionals. En concret, l’Agència Europea d’Informació Juvenil (ERYICA), la xarxa europea de centres d’informació juvenil Eurodesk i l’European Youth Card Association (EYCA) difondran les dues guies Com trobar-hi sentit en les traduccions que l’ACJ n’ha fet a l’anglès, francès i castellà.