notícies

El nou Congrés de la Joventut de Catalunya arribarà a la tardor

04/05/2021

L’Acellec expressa la seva voluntat de participar de la trobada per posar en valor l’expertesa i el coneixement en matèria de joventut que tenen les petites i mitjanes empreses que gestionen serveis, programes i equipaments de joventut arreu de Catalunya. El congrés tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 d’octubre.

El proper mes de juny començaran els treballs previs al Congrés de la Joventut de Catalunya que se celebrarà a l’octubre en una iniciativa promoguda pel Govern de la Generalitat, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i les entitats municipalistes. El plantejament es que la trobada fixi les polítiques de joventut dels propers anys. L’Acellec té intenció de participar d’aquest fòrum i, en aquest sentit, impulsa una comissió de treball de polítiques de joventut. Des de l’associació, es vol posar en valor l’expertesa i tota la trajectòria de les petites i mitjanes empreses que pertanyen a l’Acellec que gestionen serveis, programes i equipaments de joventut.

 

Sis espais de treball

El congrés comptarà amb la participació de tècnics, professionals i responsables polítics de l’àmbit de la joventut, així com de joves organitzats en entitats i associacions i de joves no organitzats. És un espai obert a tothom que vol posar en valor la co-creació de les polítiques de joventut i en el qual es posaran en comú les conclusions dels sis espais de reflexió, debat i co-creació estructurats a partir dels eixos següents: projectes de vida i emancipacions; co-creació, expressió i identitats; inclusió social, feminismes i equitat; connexió i transformació digital; bé comú i justícia climàtica; i res-pública en joventut. Els sis espais seran oberts a la participació de la ciutadania i els organitzadors fan una crida a ampliar al màxim aquesta participació. Cada espai de treball serà impulsat i liderat per un grup motor format per personal tècnic del Govern i de les entitats.