notícies

L’Acellec dona suport a Rafel López per a la Sindicatura de Greuges de Barcelona

05/05/2021

L’Acellec fa costat a la candidatura que impulsa el Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya en el marc del procés per escollir el càrrec de síndic o síndica de greuges de Barcelona que fins al 19 de maig té obert el termini per recollir adhesions.

La ciutadania i també les entitats poden donar suport a les diferents candidatures a través de la pàgina web decidim.barcelona fins al 19 de maig. Aquesta fase de suport popular per escollir la figura del Síndic o Síndica de Greuges de Barcelona, que es va dur a terme per primera vegada el 2016, persegueix un doble objectiu. D’una banda, acostar la Sindicatura de Greuges a la ciutadania i donar-la a conèixer com a institució municipal que té la funció de defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques davant l’administració. De l’altra, potenciar els mecanismes de democràcia activa entre la ciutadania i fer arribar aquesta veu als membres del Plenari del Consell Municipal que, en última instància, és l’òrgan competent per escollir el nou síndic o la nova síndica. Aquest proper mes de juliol finalitza el segon i últim mandat de l’actual síndica, Maria Assumpció Vilà.

 

Acte de presentació

L’Acellec participarà a l’acte de presentació de la candidatura que tindrà lloc el proper dilluns 17 de maig a partir de les 18.30 i que es podrà seguir a través del canal de YouTube del Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya.

 

El perfil

Rafel López és educador social. Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació, secció Psicologia. Històricament ha treballat a Serveis Socials d’Atenció Primària. Des del 2001, cap de l’Àrea de Serveis Personals a l’Ajuntament de Vilassar de Mar. Prové del món dels esplais vinculats al MCEC i a ESPLAC. Actualment és membre del Consell Municipal de Benestar Social de Barcelona, del Consell de governança de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva i del Consell rector de l’IMMSB. Ha estat presentat pel Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya.

 

La resta de candidatures que opten a la Sindicatura de Greuges de la capital catalana compten amb la participació de Ramon Nicolau, David Bondia, Ricard de la Rosa, Rosa Cañadell, Jordi Giró, Zaida Muxí i Isabel Alonso.