notícies

L’assemblea general de l’Acellec referma la voluntat del sector de continuar endavant

25/05/2021

La seu de PIMEC ha estat aquest matí l’escenari de l’assemblea general de l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura amb un format que ha combinat la presencialitat i el seguiment de l’acte a distància. La directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, Ariadna Rectoret, ha encoratjat les empreses a continuar endavant i mirar amb optimisme el futur. El secretari general de PIMEC, Josep Ginesta, ha destacat la importància de la pressió feta des de l’Acellec que ha permès obrir els ajuts del govern espanyol a més empreses del sector del lleure.

Les empreses del sector del lleure, l’educació i la cultura s’han trobat aquest matí a la seu de PIMEC en el marc de l’assemblea general de l’Acellec. El president de l’Acellec, Pere Mulero, ha remarcat la importància de continuar la feina feta fins al moment, mirar el futur amb optimisme i posar fil a l’agulla a la recuperació econòmica del sector, que ha estat dels més afectats per la pandèmia. La d’avui ha estat la primera vegada que la junta directiva de l’entitat s’ha pogut reunir presencialment des de l’inici de la pandèmia i també s’ha comptat amb la participació d’una àmplia representació de les empreses associades.

 

Durant la trobada s’ha presentat una nova plataforma digital que permetrà fer la transició digital als serveis de bona part del sector en un intent de millorar el posicionament tecnològic de les empreses i donar un nou impuls a les seves polítiques comunicatives. L'entitat, a més, ha habilitat uns sistema de vot electrònic, que permet als associats emetre la seva opinió sobre els continguts de l'assemblea durant dos dies complets, fins a la mitjanit d’aquest proper dimecres 26 de maig.

 

 

Suport institucional

L’assemblea ha comptat amb la participació a distància de diferents personalitats polítiques del Govern i del Parlament de Catalunya que han posat en valor la tasca de l’Acellec. Han intervingut el secretari general de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Albert Castellanos, la directora general de Joventut, Laia Girós, i el director general d’Atenció a la Família i a la Comunitat Educativa, Juanjo Falcó. També han tingut paraules d’agraïment a tota la tasca feta el darrer any per les empreses associades a l’Acellec els diputats del Parlament de Catalunya, Joan Canadell (Junts per Catalunya), Carlos Carrizosa (Ciutadans), Esther Niubó i Alícia Romero (PSC), Jordi Jordan (En Comú Podem) i el secretari general del Partit Popular de Catalunya, Santi Rodríguez.

 

Reconeixement empresarial

També han expressat el seu suport a l’Acellec el president de La Confederació, Joan Segarra, el president de l’Associació de Cases de Colònies de Catalunya, Werner Estellé, la vicepresidenta del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, Francesca Ferrari, la presidenta de l’Associació Catalana de Professionals de Joventut, Erica Busto, el president de PIMEC, Antoni Cañete, i el secretari general de Cecot, Oriol Alba.

 

Podeu recuperar les intervencions en aquest enllaç