15/12/2021
El president de l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura, Pere Mulero, assisteix a l’acte de PIMEC en què es premia el teixit empresarial per haver superat la crisi sanitària, social i econòmica de la Covid-19.
La Sala Oval del MNAC ha estat l’escenari aquest dimarts de la 34a edició dels Premis Pimes que cada any atorga la patronal PIMEC. L’Acellec, que forma part de PIMEC, ha rebut un reconeixement per tota la tasca realitzada en defensa del lleure educatiu durant tots els mesos de pandèmia. El president de l’Acellec, Pere Mulero, ha recollit el distintiu i ha valorat que es posa de manifest “la importància de l’activisme empresarial fet durant tot aquest període de temps des de l’associació”.
Quatre eixos de treball
El president de PIMEC, Antoni Cañete, ha assegurat que la patronal continua treballant en quatre eixos bàsics i fonamentals per al bon desenvolupament de l’activitat econòmica: l’activisme empresarial, situar les pimes al pont de comandament, legislar i pensar en petit, i el diàleg social. Així mateix, Cañete ha parlat de la importància de fer créixer la dimensió de les empreses perquè siguin més competitives i rendibles, i ha fet una crida a les autoritats presents a fer arribar els fons europeus a les pimes i els autònoms en benefici de la creació de riquesa i llocs de treball. A més, ha parlat d’altres necessitats, com l’adaptació de l’oferta formativa a la demanda del mercat de treball, l’erradicació de la morositat, un millor accés de les pimes a la compra pública, una homologació del mapa patronal a nivell estatal perquè les pimes tinguin una veu pròpia, una reforma laboral profunda, eficient i eficaç, i garantir la transició energètica i la digitalització, etc.
Els Premis Pimes han tornat a tenir enguany caràcter solidari i les donacions que s’han recaptat aniran destinades al programa solidari emppersona-segona oportunitat de la Fundació PIMEC, un servei d’acompanyament a les persones empresàries i autònomes que es troben en situació d’atur o en serioses dificultats.