notícies

L’Acellec trasllada la seva seu al Poblenou de Barcelona

24/02/2022

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura deixa la seva històrica seu del carrer Vallirana del barri del Farró, que la va veure néixer l’any 2001. Després de més de vint anys, durant els quals l’organització ha crescut, s’ha convertit en una interlocutora imprescindible per al sector i ha diversificat els serveis a les empreses associades, traslladarà el seu espai de treball al barri de Poblenou de Barcelona, al carrer Ramon Turró, 71.

La nova seu acull tant l’associació patronal com la Fundació Catalana del Lleure Educatiu i Sociocultural, que gestiona bona part de les seves finalitats socials, i l’Escola de Formació de l’Acellec (Efa). Les noves instal·lacions compten amb una àmplia zona de treball per a l’equip professional, que ha crescut durant 2021 per atendre nous serveis i obrir noves linies d’actuació en l’àmbit formatiu, de la promoció del l’ocupació i del suport empresarial. Disposa també d’una sala de reunió per tal que en puguin fer ús les empreses associades, i dos espais polivalents, que podran acollir trobades, reunions i activitats diverses, a més de cursos, tallers i altres ofertes formatives.

El canvi de seu, que estava previst per a la primavera de 2020, es va haver d’endarrerir per l’esclat de la crisi pandèmica. La gestió de l’emergència, la crisi econòmica que en va ser conseqüència i la necessitat de multiplicar esforços per atendre les necessitats del sector, integrat majoritàriament per micro, petites i mitjanes empreses, va obligar a ajornar el trasllat. Paradoxalment, però, s’ha accelerat també el creixement de l’organització, que ha hagut d’assumir noves necessitats derivades de l’excepcionalitat de la situació. Entre 2020 i 2021, al voltant d’una cinquantena d’empreses s’han incorporat a l’associació, amb un creixement global del voltant del 40%. Els serveis formatius, l’assessorament jurídic, l’acompanyament en la petició i gestió d’ajudes i, sobretot, la representació del sector davant de l’administració, han evidenciat el bon posicionament de l’entitat com a defensora de la petita i mitjana empresa, però ha servit també fer aflorar necessitats de servei. L’organització ha crescut per atendre aquestes demandes, i això ha fet encara més evident la necessitat d’un canvi de seu per donar cabuda a la nova oferta.

Durant els darrers mesos l’Acellec ha posat en marxa un servei d’orientació laboral per a treballadors en cerca de treball o amb necessitat de millorar la seva capacitació, un servei d’intermediació per ajudar les empreses a cobrir les seves necessitats de treballadors qualificats, ha doblat gairebé la seva oferta formativa a traves de l’Escola Efa i ha multiplicat l’acció patronal, treballant en col·laboració amb PIMEC i Cecot, ampliant la seva presència a FOESC, la federació estatal del sector, i incorporant-se també a la nova organització espanyola de la petita i mitjana empresa, Conpymes.

A banda del canvi d’acreça posta, es mantenem sense alteració les dades de contacte amb l’entitat.


Ramon Turró, 71
08005 Barcelona
www.acellec.catacellec@acellec.cat
93 418 02 57

L’atenció al públic ha passat ja a ser totalment presencial, sense necessitat de concertar cita prèvia, i l’horari d’obertura, oferta formativa al marge, és de dilluns a divendres, de 10 a 14 hores, i els dimarts i els dijous, de 16 a 18 hores.