notícies

L’Observatori Català de la Joventut constata que l’ocupació juvenil creix prop d’un 7% el primer trimestre respecte a l’any passat

02/05/2022

Les dades del primer trimestre de l’Enquesta de Població Activa (EPA) consoliden el creixement de l’ocupació juvenil, que se situa al 47%, i registra un descens de la taxa d’atur per sota del 20%, fet que suposa una caiguda de prop de cinc punts respecte al primer trimestre de 2021.

L’informe de l’Observatori Català de la Joventut també assenyala que l’atur de llarga durada es manté i el 6,8% de la població activa jove que fa més d’un any que busca feina continua estable respecte les dades de 2021. Pel que fa a la cobertura de la prestació, únicament el 14% de les persones joves aturades reben aquest tipus d’ajut, mentre que en la població major de 29 anys la cobertura és superior al 48% de les persones aturades.  El document també constata un estacament en l’emancipació dels joves d’entre 16 i 29 anys que és del 18,2%.

 

Informe trimestral

La situació laboral de les persones joves a Catalunya és un informe trimestral de l’Observatori Català de la Joventut elaborat a partir de l’Enquesta de Població Activa (EPA). El document fa referència a la població jove de 16 a 29 anys i es basa en les dades generades per l’Idescat a petició de l’Observatori Català de la Joventut. Consulteu totes les dades a través d’aquest enllaç.

 

L’Acellec aposta pels joves

Un percentatge molt elevat dels treballadors i treballadores del sector del lleure educatiu i sociocultural són joves, i en moltes ocasions hi tenen les seves primeres experiències laborals. Per aquesta raó, entre d'altres, l'Acellec disposa, des d'octubre de 2021, del servei d'intermediació, que ofereix orientació i suport a persones en cerca de feina o que busquen millorar la seva formació i aptituds, i a empreses del sector que busquen perfils determinats, cada cop amb major grau d'especialització. Es tracta de casa oferta i demanda, promoure el sector com un espai de consolidació professional i millorar les condicions laborals dels treballadors. Tant uns com altres poden accedir al servei a través d'aquest enllaç.