notícies

L’Acellec impulsa una borsa de treball per a monitores per a les tardes educatives de setembre

02/06/2022

Com a resposta a l’avançament del curs escolar, l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura recull informació de diferents perfils de joves que fan tasques de monitoratge i que estan disponibles per treballar, els agrupa per municipis i els posa a disposició de les empreses associades.

El curs escolar 2022-2023 arriba amb novetats importants. La principal és l’avançament de les classes una setmana, fet que comportarà la programació d’activitats de lleure a les escoles cada tarda durant tot el mes de setembre. Davant aquesta situació, l’Acellec ha mogut fitxa ràpidament i impulsa una borsa de treball per a monitors i monitores que estiguin disponibles per treballar per poder cobrir aquesta demanda de feina. La borsa agruparà els candidats i candidates per municipis i aquesta informació es posarà a disposició de les empreses associades a l’Acellec que hauran de contractar professionals per cobrir l’augment de feina prevista per al mes de setembre.

 

Una hora més

Un dels aspectes que més preocupa les empreses que han de prestar el servei de tardes educatives del mes de setembre és la dificultat de trobar monitores disponibles per treballar només durant una hora diària. La primera opció serà sempre oferir el servei amb els treballadors habituals de l'empresa, ja siguin monitors de menjador escolar o d'activitats extraescolars. Però és previsible que calgui complementar el treball d'aquestes persones amb altres monitors perquè durant les tardes educatives la ràtio serà més elevada o, simplement, perquè hi haurà més usuaris. En aquests casos, les empreses només podran oferir una hora de treball al dia, durant els vint dies de setembre en què es prestarà el servei. Serà complex trobar monitors que els surti a compte treballar en aquestes condicions si no són del mateix municipi. Els candidats hauran d'especificar en quin municipi volen o poden treballar, amb un màxim de cinc opcions. D'aquesta manera, tots els aspirants a treballar es podran agrupar per localitats, i les empreses que hi estiguin interessades podran fer cerques per cobrir cadascun dels centres educatius en els quals treballin.

 

Accés a través de la intranet

Per consultar la borsa de monitors, les empreses associades hauran d’accedir a la intranet de l'Acellec amb la seva contrasenya i entrar a la Borsa de treball (ofertes). Allà trobaran, en lloc destacat, un enllaç directe a la borsa. Clicant al damunt s’accedirà al llistat de monitors que s'han ofert com a candidats per treballar a les tardes educatives de setembre.