11/11/2022
En el marc d’una reunió institucional, la patronal trasllada a l’Acellec el seu suport en la defensa dels interessos de les pimes coincidint amb la tramitació de la proposició de llei del tercer sector aquesta tardor al Parlament de Catalunya. La Cecot assenyala que el text vulnera clarament la directiva europea que preserva la igualtat d’accés a la contractació pública i se centra únicament en la forma jurídica de les associacions sense tenir en compte el criteri de la qualitat dels serveis que s’ofereixen.
L’Acellec ha traslladat darrerament als partits amb representació al Parlament de Catalunya la seva preocupació per la proposició de llei del tercer sector que es tramita aquesta tardor a la cambra catalana. L’associació denuncia que el text discrimina les petites i mitjanes empreses del sector i posa en risc la seva viabilitat i a partir d’aquests contactes ha aconseguit el compromís de poder intervenir en el marc de les compareixences de la comissió d’Empresa i Treball que acabarà donant forma al text de la llei. Un posicionament que ha estat subscrit íntegrament per la Cecot, en el marc d’una trobada institucional celebrada aquesta setmana.
La Cecot comparteix la visió de l’Acellec que recorda que la proposició de llei del tercer sector vulnera clarament la directiva europea que preserva la igualtat d'accés a la contractació pública i basa la seva posició en la forma jurídica de les organitzacions, sense tenir en compte, en cap moment, el criteri essencial de la qualitat en els serveis. L'Acellec apunta que la prioritat a l'hora de definir la col·laboració publicoprivada ha de ser la garantia del millor servei possible per a la ciutadania i que els criteris qualitatius han de ser per damunt de qualsevol altra consideració. Els criteris d’atorgament haurien de prioritzar la qualitat i la professionalitat del servei i no només regir-se per criteris estrictament econòmics. Des de la Cecot es defensa la col·laboració publicoprivada com un eix important d’enfortiment, de desenvolupament i de creixement socioeconòmic.
També es denuncia que el text ignora que la petita i mitjana empresa va ser fundadora de l'activitat econòmica vinculada a la prestació de serveis en l'àmbit de l'educació en el lleure i dels serveis socioculturals o de cultura de proximitat. Finalment, apunten que és paradoxal que, havent estat iniciadora d'aquest sector d'activitat, sigui ara discriminada per un text legal que només busca afavorir el tercer sector, que hi va arribar amb posterioritat i amb avantatges competitius derivats del tracte fiscal beneficiós que ja rep.
Trobada institucional a la seu de Cecot
En el marc de la trobada, per part de l’Acellec han participat el president Pere Mulero, el vicepresident del sector de cultura de proximitat de l’associació, Albert Codinas, i el vicepresident del sector de serveis educatius, Martí Garcia, i per part de la Cecot han assistit el president Xavier Panés , el secretari general, Oriol Albà, i la directora d’Atenció a Empreses i Col·lectius, Núria Amela.