notícies

L’Acellec defensa la validesa del conveni del lleure educatiu i sociocultural per als professionals de la gestió cultural

01/03/2023

El gerent de l’Acellec, Pep Montes, participa en una jornada de l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya en què defensa la idoneïtat del conveni i assegura que la patronal està oberta a escoltar tots els agents per estudiar les millores que calguin i actualitzar aspectes pendents, entre els quals la descripció dels perfils professionals i la regularització de les taules salarials.

L’Acellec ha participat en una jornada a Barcelona organitzada per l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya en què ha defensat la validesa del conveni del lleure educatiu i sociocultural per als professionals del sector. El gerent Pep Montes ha intervingut en la sessió al costat de Xavier Reboso del sindicat UGT i de Marc Vilanova, de la cooperativa FACTO, mentre que la periodista cultural Maria Cusó ha moderat el debat.

 

L’Acellec ha defensat que és un conveni adequat per a la part del sector cultural que es dedica als serveis socioculturals o de cultura de proximitat. En aquest sentit, Pep Montes ha assegurat que la patronal es manté oberta a estudiar les millores que calguin amb tots els agents i sectors que vulguin fer propostes. En paral·lel, l’Acellec també defensa que cal actualitzar i millorar aspectes del conveni com la classificació professional, la descripció d'alguns perfils professionals i una revisió prudent de les taules salarials per adequar-les, especialment en l'àmbit cultural, a l'actual moment de dificultats econòmiques.