notícies

L’Acellec dona suport al manifest ‘Economia, aigua, i futur’ de PIMEC

05/05/2023

El president de l’Acellec, Pere Mulero, assisteix aquest matí a la presentació del manifest ‘Economia, aigua i futur’ i fa explícit el suport de les empreses del lleure, l’educació i la cultura a mesures que preservin l’aigua i permetin la continuïtat de l’activitat econòmica del sector.

Economia, aigua i futur és el manifest que ha presentat PIMEC aquest divendres a Barcelona i que demana actuacions per pal·liar els efectes de la sequera i les restriccions entre el teixit empresarial del país. La patronal defensa fer compatible la continuïtat de l’economia amb un ús sostenible de l’aigua i, per aquest motiu, ha obert un procés participatiu perquè totes les empreses afectades puguin aportar les seves propostes. PIMEC planteja que s’abordin les grans infraestructures pendents d’executar per resoldre els problemes d’abastament, que es millorin les xarxes de subministrament i que es donin recursos per fer possible la reconversió d’algunes activitats econòmiques que han de donar pas a una transició en l’ús eficient de l’aigua.

 

El president de l’Acellec, Pere Mulero, ha assistit a la presentació del manifest. Des de l’Acellec es promourà una primera reflexió entre les empreses del sector per fer més eficient l’ús de l’aigua en la campanya d’estiu de lleure educatiu. Per a l’Acellec cal ser prudents, tenir capacitat de previsió i promoure un ús eficient de l’aigua davant un context de sequera que podria posar en risc determinades activitats. També es demana que l’administració tingui en compte les petites i mitjanes empreses en el moment de plantejar mesures i restriccions.

 

Document obert

El manifest és obert al conjunt del teixit empresarial del país i a través d’aquest enllaç es poden fer les aportacions.