notícies

L'Acellec presenta al Parlament de Catalunya esmenes per evitar que la llei del tercer sector discrimini les pimes

25/10/2023

A través de les 28 esmenes presentades l’Acellec denuncia que la Proposició de Llei del Tercer Sector, tal com està plantejada actualment, atempta contra la igualtat en la competència d’activitat econòmica, discrimina les pimes, prioritza la forma jurídica als valors que haurien de definir l’actuació en serveis de responsabilitat social i s’autoconcedeix un nivell de representativitat de què no disposa per actuar en òrgans participatius i col·legiats.

L’Acellec ha intervingut al Parlament de Catalunya en el marc de la ponència de Drets Socials que, en l’actualitat, tramita la futura Llei del Tercer Sector per defensar els interessos de les petites i mitjanes empreses del sector del lleure educatiu i la cultura de proximitat. L’Acellec ha presentat un total de 28 esmenes en seu parlamentària per posar de manifest que la Proposició de Llei del Tercer Sector, tal com està plantejada ara mateix, discrimina les petites i mitjanes empreses. L’Acellec denuncia que el text atempta contra la igualtat en la competència d’activitat econòmica, prioritza la forma jurídica als valors que haurien de definir l’actuació en serveis de responsabilitat social i s’autoconcedeix un nivell de representativitat de què ni disposa per actuar en òrgans participatius i col·legiats.

 

A més, a través de les esmenes se subratlla que el text obvia qualsevol referència a l’adequada atenció a les persones usuàries, destinatàries dels serveis als quals es refereix. La proposició de llei no proposa cap millora ni aporta cap garantia que aquesta qualitat es preservarà. Per a l’Acellec a qualitat de la prestació dels serveis i l’orientació al benestar de la ciutadania hauria de ser la principal motivació de qualsevol regulació d’activitat econòmica en l’àmbit de l’atenció a les persones. L’entitat demana que s’elimini de l’articulat les regulacions que resulten discriminatòries per a les organitzacions que no són del Tercer Sector, molt especialment les micro, petita i mitjana empresa catalana.

 

Assistents a la compareixença

Els diputats al Parlament de Catalunya que han estat presents han estat a la ponència de Drets Socials han estat el president de la comissió i diputat del PSC, Raúl Moreno, i els diputats de Junts per Catalunya, Joaquim Jubert, d’En Comú Podem, Joan Carles Gallego, i d’ERC, Jordina Freixanet.

 

La compareixença ha anat a càrrec del gerent de l’Acellec, Pep Montes, que ha estat acompanyat pel president Pere Mulero. En el marc de la ponència també han intervingut els representants de l’Associació Catalana de Municipis, l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i Rafael Ruiz de Gaunas en nom de la Fundació Pere Tarrés.