notícies

L’anàlisi de qualitat dels menjadors escolars catalans és positiva un any més

04/01/2024

El ‘Programa de revisió de menús escolars de Catalunya’, liderat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya en coordinació amb el Departament d’Educació, avalua més de 475 programacions de menús. L’estudi constata que les escoles promouen propostes que combinen la gastronomia i la salut i es respecten qüestions que tenen a veure amb la sostenibilitat.

L’Acellec posa en valor les conclusions d’un estudi que radiografia la qualitat dels menjadors escolars a Catalunya, una activitat important per a l’entitat que compta amb una xifra important d’empreses associades que es dediquen al temps de lleure del migdia a les escoles. El document, corresponent a 2022, indica que les escoles compleixen adequadament les freqüències de consum recomanades per a l’arròs i hortalisses, en els primers plats i de fruita, a les postres. Els menús diaris inclouen gairebé sempre hortalisses i aliments frescos i també es compleixen les freqüències de consum recomanades per als fregits en els segons plats. L’estudi té com a element de referència la guia L’alimentació saludable en l’etapa escolar, 2020 que va ser consensuada per més d’una cinquantena de professionals i entitats.

 

Aspectes millorables

Com a aspectes millorables, caldria augmentar la inclusió de l’amanida com a guarnició i també la presència dels llegums i caldria reduir la carn i el peix en els segons plats i també els aliments precuinats.

 

Podeu consultar tots els detalls del Programa de revisió de menús escolars de Catalunya a través d’aquest enllaç.