21/03/2024
En el marc de la fira també s’organitza una taula rodona en què es posa de manifest la idoneïtat de reforçar el caràcter educatiu del servei de menjador escolar i la necessitat d’establir un espai d’interlocució i de referència amb l’administració per millorar el servei
L’estrena de l’Acellec a la Fira Alimentaria & Hostelco, amb la col·laboració de la plataforma Restauración Colectiva, ha estat molt positiva. L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura ha aprofitat el marc del saló per posar les bases per començar a treballar en una central de compres per a les empreses associades que es dediquen a prestar el servei de menjador escolar. Ho ha fet amb una sessió en què han participat una vintena d’empreses associades i en què s’ha donat resposta a una petició sorgida a partir de la darrera trobada de treball del passat estiu. La idea que planteja l’Acellec és iniciar el treball per veure com poder estructurar un mecanisme de compra col·lectiva que permeti a les empreses associades beneficiar-se de preus més avantatjosos en tota mena de productes alimentaris, però també de serveis i subministraments, a través d’una compra agregada en què el volum sigui important.
Expectació en la taula rodona
El segon punt d’interès per a l’Acellec ha estat l’organització de la taula rodona Amb el menjar no es juga: compra i qualitat per educar en què s’ha posat de manifest la importància de reforçar el caràcter educatiu del servei de menjador escolar i la necessitat d’establir un espai d’interlocució i de referència comú amb l’administració per plantejar millores del servei. El gerent de l’Acellec, Pep Montes, ha moderat un acte que ha tingut un nombrós públic, i que ha comptat amb les intervencions de Carme Melèndez, subdirectora general de Gestió de Serveis a la Comunitat del Departament d’Educació, Gemma Salvador, dietista i nutricionista de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i Froilán Salgado, director operatiu de Fundesplai.