notícies

L’Acellec assisteix a la presentació anual de l’informe del CoNCA sobre l’estat de la cultura

04/07/2024

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura continua demanant que el document incorpori l’activitat sociocultural i dels equipaments de proximitat que hi ha arreu del país, que continua quedant fora de les dades amb què treballa. L’informe revela que durant l’any passat el conjunt de les administracions catalanes van destinar 1.388 milions d’euros a la cultura, un 9,6% més que l’any anterior.

Aquesta quantitat situa la despesa pública en cultura en 176 euros per habitant i any. L’Informe anual sobre l’estat de la cultura i de les arts del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha estat presentat aquest dimarts a Barcelona en el marc d’un acte en què ha participat l’Acellec. L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura continua demanat que el document incorpori l’activitat sociocultural i dels equipaments de proximitat que hi ha arreu del país. L’Acellec defensa que és una activitat que forma part de la cultura del país i que, de manera incomprensible, queda fora de les xifres oficials recollides en aquest informe.

 

L’opinió dels professionals de la cultura

El document ha incorporat aquest any una enquesta als professionals de la cultura de Catalunya amb l’objectiu de copsar les seves percepcions. Els resultats indiquen que els professionals del sector cultural consideren que la societat no és completament conscient del nivell creatiu del país i creuen que el Departament de Cultura no estimula prou la innovació creativa, entre altres qüestions.

 

Podeu consultar l’informe complet a través d’aquest enllaç.