notícies

Es convoca el primer Premi Interuniversitari Colònies i Educació

14/12/2016

Els principals agents dels sector de les colònies convoquen, d'acord amb les set facultats catalanes d'educació, el primer Premi Interuniversitari Colònies i Educació, amb la finalitat de promoure la recerca, el coneixement i la divulgació dels valors educatius associats a les estades en cases de colònies. L'Acellec, la Confederació i l'ACCAC compten per a aquest projecte amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat.

El valor educatiu de les colònies escolars és reconegut de manera gairebé universal en el món acadèmic, i no són pocs els treballs i recerques que recullen els origens d'aquesta pràctica pedagògica i en descriuen l'evolució. Tanmateix, resta encara un ampli camp per recórrer en la descripció, anàlisi i recerca sobre la seva adaptació als sistemes educatius actuals, en un context de grans canvis socials, culturals i tecnològics.

El Premi Interuniversitari Colònies i Educació vol animar i estimular els estudiants i futurs professionals del món de l'educació i la pedagogia a estudiar i fer recerca sobre les característiques actuals de les estades educatives en cases de colònies.

La convocatòria s'adreça als estudiants de qualsevol disciplina vinculada amb el món de l'educació que hagin de realitzar el preceptiu treball de grau, i els anima a dedicar la seva recerca a l'estudi de les estades en cases de colònies.

El premi és de periodicitat anual, està dotat amb 1.000 euros per al treball guanyador, compta amb el suport de la Direcció General de Joventut i del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, i el convoquen les tres entitats impulsores del Projecte Colònies i Educació (ACCACLa Confederació i l'Acellec) conjuntament amb les set facultats d'Educació de les universitats catalanes.

En els següents enllaços trobareu les bases del premi i la butlleta d'inscripció al premi.

Bases del Premi Interuniversitari Colònies i Educació

Formulari d'inscripció al premi