Acellec a prop

AL COSTAT DE LES EMPRESES

 

Defensar i promoure el sector del lleure educatiu i la cultura de proximitat fa necessari viure a prop de les empreses que hi treballen. És per això que el programa Acellec a prop garanteix una presència estable i periòdica arreu del territori català per conèixer la realitat del sector des de primera línia. La manera de fer-ho visible son les trobades territorials que es va programant en els entorns de proximitat de qualsevol nucli d'empreses i organitzacions que despleguen la seva activitat en l'àmbit del lleure, l'educació i la cultura.

Les trobades tenen tres finalitats essencials: explicar de primera mà els serveis i oportunitats que ofereix l'entitat als seus associats, conèixer les singularitats de l'activitat econòmica i les dificultat que han d'afrontar les empreses en cada zona concreta i acordar amb els participants linies de treball de l'Acellec que contribueixin a millorar la seva situació i afavoreixin l'aparició de noves oportunitats.

Les trobades s'adrecen a les empreses associades a l'Acellec, però es fan extensives a empreses no associades i a organizacions que intervenen d'una manera o altra al sector, per tal que la visió de conjunt sigui completa i puguem obtenir una bona diagnosi de cada realitat. És prou sabut, d'altra banda, que l'Acellec treballa per al conjunt del sector i, bo i garantint la defensa de drets i oportunitats per als seus associats, no tanca la porta a col·laborar amb ningú. 

Finalment, també les administracions competents en cada àrea son convidades a participar-hi, ja sigui per donar a conèixer serveis i projectes vinculats al sector, ja sigui per conèixer millor la realitat de les pime en el seu àmbit territorial. 

D'altra banda, més enllà de les unitats territorials que l'Acellec pugui prendre en consideració, les empreses associades poden demanar, sempre que ho vulguin, la realització d'una trobada relativa al seu entorn més immediat, tant si és refereix a la comarca de la que formen part, com si es tracta del municipi o ciutat, o qualsevol altra realitat territorial. Només cal sol·licitar-ho per canals habituals de relació amb l'entitat i es programarà tan aviat com sigui possible.

Però l'Acellec a prop no s'exhaureix amb les trobades. A través de l'Observatori Econòmic i Social de l'Acellec, es territorialitza la recollida d'informació d'interès per al sector, es va desplegant progressivament un sistema de dades obertes i es posa una plataforma a l'abast de les empreses associades a través de la seva intranet. Així, cada empresa podrà accedir, per exemple, a les licitacions públiques del seu entorn proper, obtindrà dades estadístiques sobre demografia, activitat econòmica i condicions de vida de la seva població de referència i obtindrà directoris amb contactes d'empreses, entitats i administracions referencials per a la seva activitat.

L'Acellec serà tan a prop de les seves empreses associades com elles desitgin.

 

 

 

 


I COMENCEM PER LES COMARQUES GIRONINES

 

La primera trobada territorial se celebrarà a les comarques gironines, entre d'altres coses perquè foren empreses d'aquesta zona les que ho van proposar per primera vegada. 
 

Quan?
Dijous 22 de febrer a les 10:00h.
 

On?
Espai cedit per l'empresa La Bambalina
Tomàs Carreras Artau, 9, baixos, Girona



Té com a objectiu fomentar la col·laboració i el diàleg entre les empreses i entitats de les comarques gironines. Serà una oportunitat per compartir coneixements, discutir els reptes i les oportunitats locals, i establir connexions més estretes amb altres membres del sector que comparteixen el mateix context territorial. 

Volem que aquestes trobades siguin inclusives i representatives, així que t'animem a participar-hi si la teva empresa té seu, opera o té interès en les comarques gironines. La diversitat de perspectives enriqueix la nostra comunitat i fa que aquestes trobades siguin més valuoses per a tots.


Programa de la trobada

10,00h.         Rebuda als participants

10,15h.         Breu presentació dels participants

10,30h.         Presentació del funcionament de l'Acellec

                                    Vies de participació a l'Acellec

                                    Principals serveis

                                    Principals línies d'actuació

                                    Projectes de futur singulars

11,15h.         Atenció a dubtes i consultes

11,30h.         Descans i refrigeri

12,00h.         Espai de diàleg amb tots els participants

                                    Singularitats del sector a les comarques gironines

                                    Necessitats d'empreses i organitzacions del sector

                                    Necessitats formatives

                                    Propostes de treball

13,00h.         Gravació de propostes i suggeriments de treball

13,30h.         Agraïments i comiat

 

Inscriu-t'hi a través d'aquest enllaç