notícies

L’Acellec participa a Valls a una jornada amb alumnes d’FP que difon les sortides professionals del sector del lleure

17/11/2021

Una cinquantena d’alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Ensenyament o Animació Socioesportiva de l’institut Jaume Huguet de Valls assisteixen a la sessió, que compta amb la participació de l’Acellec a través de la responsable del servei d’intermediació i orientació laboral, Gemma Ortiz, i de l’orientadora laboral Erika Rodríguez.

L’Acellec dona suport a la campanya ‘On és l’antropologia?’

17/11/2021

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura dona a conèixer la iniciativa de l’Associació Catalana de Professionals de l’Antropologia (ACPA) que vol fer visible i difondre aquesta disciplina com a perfil professional vàlid en nombrosos àmbits en els quals actualment és poc present.

L’Acellec, present a la jornada que analitza les dificultats dels joves per accedir al mercat laboral

11/11/2021

La Fundació Ferrer i Guardia programa aquest divendres a Barcelona la jornada de debat ‘Joves al carrer: dinàmiques per repensar el mercat laboral postcovid’ en què s’analitzarà la precarietat que pateixen els joves i els efectes que ha tingut la pandèmia.

El malbaratament alimentari als centres escolars

09/11/2021

Les empreses educatives petites i mitjanes especialitzades en la prestació del servei de menjador escolar fa anys que posen a prova els seus sistemes de treball per aconseguir un aprofitament eficient de les matèries primeres i aliments cuinats amb què treballen amb l'objectiu d'evitar-ne el malbaratament. Jordi Masjuan és soci i Responsable de producte a l'empresa Valors, un bon exemple dels esforços que fa el sector en aquest àmbit, i ens explica en aquest article com s'han de combinar les mesures logístiques amb la tasca educativa per assegurar la sostenibilitat del servei.

La Fundació Marta Mata promou un manifest a favor del lleure educatiu

08/11/2021

La XIV Jornada Marta, dedicada al pedagog Joaquim Franch i celebrada el dissabte, 6 de novembre, a Saifores, va ser l'escenari on es va aprovar un manifest en defensa del lleure i l'associacionisme educatiu. Diverses entitats i empreses van participar en els debats de la trobada i van coincidir en la necessitat de millorar el reconeixement del lleure educatiu, la seva vinculació amb el sistema educatiu i el suport que rep per part de l'administració.