notícies

Cinc empreses de l'Acellec participen a la campanya Treballar a l'Estiu

27/04/2016

Iniciatives i Programes, Teno, Lleure dos mil, FRoca i Active English (Kids&Us) van compartir una sessió de treball amb prop de cinquanta joves que busquen feina per al proper estiu en el marc de la campanya Treballar a l'Estiu 2016 que organitza l'ajuntament de Barcelona a través de la seva xarxa d'informació juvenil. La campanya s'allarga entre el 19 d'abril i el 19 de maig i inclou tota mena d'activitats, tallers i assessories per orientar els joves en la recerca de treball, tot posant-los en contacte amb el món econòmic real. El 28 d'abril va tenir lloc al Punt d'Informació Juvenil Les Corts l'existosa sessió en la qual participava l'Acellec i cinc de les seves empreses associades.

Berta Sureda rep l'Acellec per parlar de cultura de proximitat

22/04/2016

La Comissionada de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Berta Sureda, va rebre el 7 d'abril representants de l'Acellec per conversar amb ells sobre el sector de la cultura de proximitat a la ciutat i per escolar les seves propostes de millora del model de contractació pública actualment vigent. Els representants de l'associació patronal van demanar a la comissionada que les bases dels concursos incloguin la obligatorietat de complir el conveni sectorial i li van explicar la feina que estan fent actualment per definir el sector i els principals perfils professionals que en formen part. Sureda va recollir les propostes de l'Acellec i es va comprometre a traslladar-les a les instàncies municipals més adequades per tal d'estudiar-ne l'aplicació.

Expliquem el sector al PSC

22/04/2016

Una delegació de l'Acellec es va reunir el 20 d'abril amb les diputades del PSC, Esther Niubó i Marta Moreta, al Parlament de Catalunya per explicar el sector i els projectes prioritaris de la nostra organització. Es va parlar molt especialment del sistema de gestió dels menjadors escolars, que durant les darreres setmanes ha estat objecte d'informacions periodístiques i informes erronis que tergiversen la seva situació real. A la trobada hi van participar el president de l'Acellec, Pere Mulero, el vicepresident del sector educatiu, Oriol Carbonell, i el gerent, Pep Montes. La trobada s'inscriu en el marc de l'acció continuada de l'entitat per difondre, d'una banda, els valors de la nostra activitat econòmica i, d'una altra, les problemàtiques i dificultats que afronten quotidianament les empreses del sector. Ben aviat es produiran trobades amb representants de la resta de grups parlamentaris.

Ecoataula impulsa un projecte per evitar el malbaratament d'aliments en els menjadors escolars

18/04/2016

Ecoataula, una empresa associada a l'Acellec, està impulsant un projecte conjuntament amb l'ONG Nutrició sense fronteres, per destinar els excedents d'aliments dels menjadors de dues escoles barcelonines a entitats socials com el Casal dels Infants, l'Associació d'ajuda a alcohòlics Rauxa o l'Obra Social Santa Lluïsa de Marillac. La iniciativa intenta frenar el malbaratament que es produeix en molts menjadors escolars per la dificultat de transportar els excedents en les condicions de seguretat i higiene que exigeix l'administració.

L'Acellec demana millores en la contractació a Abrera i Badalona

12/04/2016

L'associació patronal s'ha posat en contacte recentment amb les secretàries dels ajuntaments d'Abrera i Badalona per demanar millores en els plecs de clàusules administratives de serveis de lleure que aquests consistoris han tret a concurs. En els dos casos els plecs proposen fórmules de valoració econòmica que atorguen grans diferències de punts a petites rebaixes econòmiques, de manera que la qualitat tècnica dels continguts queda en un segon pla. Tot i que refusen fer canvis en les seves licitacions actuals, els dos ajuntaments han contestat amablement al suggeriment de l'Acellec i han assegurat que tindran en compte la proposta per a les properes licitacions. En el cas d'Abrera es tracta de la licitació d'un casal d'estiu i en el cas de Badalona del servei de monitoratge de menjador escolar en centres d'educació especial.