notícies

El Parlament aprova impulsar els criteris de l'Acellec sobre menjadors escolars

02/03/2016

La Comissió d'Ensenyament del Parlament de Catalunya va aprovar el dimarts, 1 de març, una resolució que deixa en suspens l'Acord Marc per a la contractació de menjadors escolars al Maresme Vallès Oriental mentre no s'hi realitzin les modificacions que permetin respectar els criteris educatius i de proximitat en la gestió d'aquests serveis. Aquests són exactament els criteris que ha defensat sempre l'Acellec i que van motivar els dos recursos presentats contra l'Acord Marc. La resolució es va aprovar per assentiment i en algunes de les intervencions dels diputats, especialment els representants de Catalunya Sí que es Pot, Junts pel Sí i PSC, es va reconèixer el paper determinant que ha tingut l'Acellec a l'hora d'aturar l'Acord Marc en la seva formulació actual, que dificulta la qualitat educativa dels menjadors i la possibilitat que els centres educatius participin en la decisió sobre l'adjudicació del servei.

L'Acord Marc de menjadors escolars no s'aplicarà aquest curs

24/02/2016

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic (TCCSP) ha donat la raó per segona vegada a l'Acellec en part de les seves al·legacions a l'Acord Marc per a la contractació del servei de menjadors escolars al Maresme Vallès Oriental, de manera que la licitació ha quedat novament aturada. Tenint en compte les dates en què ens trobem resulta evident que encara que el Departament d'Ensenyament volgués tramitar novament l'Acord Marc no hi hauria temps material perquè s'apliqués durant l'actual curs escolar. El nou Director General de Serveis a les Famílies i Comunitat Educativa, Jordi Miró (a la fotografia), va rebre una delegació de l'Acellec el dimecres 24 de febrer, justament l'endemà que el TCCSP fes pública la seva resolució. MIró va manifestar als representants de l'associació patronal la voluntat d'establir un diàleg amb tots els agents implicats en el sector per trobar conjuntament les fórmules més adequades per gestionar la contractació dels serveis de menjadors escolars.

Us ajudem a fer un pla de formació d'empresa

22/02/2016

La formació dels equips humans de les empreses és un instrument irrenunciable per assolir els nivells d'excel·lència i qualitat que requereixen sempre els serveis que s'adrecen directament a les persones. Per aquesta raó l'Acellec promou sempre la instauració de polítiques formatives estables en les organitzacions i genera periòdicament instruments per facilitar aquesta feina i per animar els responsables de recursos humans a emprendre noves iniciatives. L'Escola EFA (Escola de Formació de l'Acellec) ha llançat un nou servei destinat, justament, a donar suport a aquelles empreses que, més enllà de la programació puntual de cursos per als seus treballadors, vulguin desenvolupar un pla integral de formació, basat en una bona diagnosi de necessitats, aprofitant tots els ajuts possibles i periodificant de forma progressiva la seva aplicació.

Jornada de treball sobre els drets culturals

08/02/2016

De quina manera s'han d'incorporar a l'oferta pública les diferents formes d'expressió artística que coexisteixen avui a Barcelona? Aquest és l'eix central de la jornada de treball que tindrà lloc el divendres 19 de febrer a l'Espai Avinyó a partir de les 11,30h i que s'adreça a professionals del món de la cultura que treballen des de l'àmbit públic, privat o associatiu. Durant l'acte es reflexionarà sobre la participació cultural com a expressió de diversitat i garantia de l'exercici dels drets culturals. És per això que la jornada s'encapçala amb el lema Exercim els drets culturals.

Col·lapse i falta d'informació en la gestió dels certificats de penals

19/01/2016

La disposició legal que obliga els professionals que treballen en contacte habitual amb menors a disposar d'un certificat negatiu d'antecedents penals per delictes sexuals i abusos a menors ha generat una situació desconcertant. L'única oficina del Ministeri de Justícia a Catalunya, situada al carrer Garcilaso de Barcelona, està desbordada i s'hi han generat cues llarguíssimes, tal com es pot veure en la fotografia. El sistema de petició a través de la xarxa, a més, no funciona prou be i obliga tothom a fer la gestió de forma presencial. Si a tot això s'hi afegeix que la disposició és molt ambigua en els seus termes i no aclareix ni el procediment ni els criteris amb què s'ha de gestionar aquest nou requisit per a l'exercici de l'activitat professional, ens trobem amb una situació administrativa que voreja el caos.