notícies

Jornada sobre clàusules socials

La Oficina de Seguiment i Avaluació de la Contractació Pública ha programat una jornada per a la promoció de l'aplicació de clàusules socials en la contractació pública per al proper 10 de juny de 2015. L'Ajuntament de Barcelona fa ja més d'un any que...

El paper d'una patronal davant de les eleccions

Aquest vespre s'inicia oficialment la campanya per a les eleccions municipals, de les quals sorgiran els governs locals, un àmbit preferent en l'activitat del nostre sector. Una de les funcions fonamentals de l’Acellec és promoure la consolidació i progrés qualitatiu del nostre sector i defensar els drets i interessos dels seus associats. No forma part de les nostres finalitats, per tant, expressar opinions polítiques de tipus partidari. Però en un context electoral, la nostra missió consisteix a fer arribar a tots els grups polítics que presenten llistes informació sobre les necessitats, interessos i propostes del nostre sector, per tal que puguin ser tingudes en compte en els programes electorals, en la posterior acció legislativa al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats i, eventualment, en l’actuació administrativa per a aquelles formacions a les quals, com a conseqüència dels resultats electorals, correspongui formar governs municipals, autonòmic i estatal.

Surt a informació pública el nou decret de regulació d'activitats d'educació en el lleure

Durant quinze dies el nou text que substituirà el decret conegut popularment com a 137 estarà obert a informació pública per tal que qui ho desitgi hi faci esmenes o al·legacions. El decret regula les activitats de lleure educatiu en períodes de vacances per a menors d'entre 3 i 18 anys i no s'havia modificat des de l'any 2003. Amb la seva aprovació s'actualitzaran diversos aspectes que feien necessària una revisió, però els canvis més destacats són els que tenen a veure amb la inclusió en l'àmbit del decret dels campus i activitats esportives, l'acceptació de les certificacions professionals per treballar com a monitor i director, la flexibilització de la ràtio dels equips de dirigents i el reconeixement dels tràmits realitzats online tant per a la notificació de les activitats, com de les inscripcions i autoritzacions de les famílies usuàries.

No mateu el drac; ensenyeu-li a llegir

Llegiu, estimeu, eduqueu el vostre drac: ensenyeu-li a llegir. L'Associació Catalana d'Empreses del Lleure, l'Educació i la Cultura, la Fundació Catalana del Lleure Educatiu i Sociocultural i l'Escola EFA us desitgen molts llibres, moltes roses i molta felicitat en la diada de Sant...

L'Acellec es posiciona

La millora de la qualitat en la contractació pública, la plena aplicació del conveni col·lectiu, l'increment dels ajuts a l'ocupació, el suport a la formació continua i el reconeixement del lleure educatiu i la cultura de proximitat com a sectors econòmics rellevants són algunes de les cartes que l'Acellec ha posat damunt de la taula en aquest any electoral. Tots els partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya i les principals formacions aspirants a governar l'Ajuntament de Barcelona han rebut ja un document de quinze punts en el qual l'Acellec defensa el sector i els serveis públics que són en la base de la seva activitat. L'associació ha demanat reunir-se amb els candidats a l'alcaldia i amb els responsables sectorials de cada grup polític per demanar-los explícitament que assumeixin el document en les seves campanyes i en els futurs governs.