notícies

Actualització de taules salarials

A partir de l'1 de setembre és d'aplicació el tercer increment salarial previst en el III Conveni Col·lectiu del Sector del Lleure Educatiu i Sociocultural de Catalunya, que és d'un 0,5%. El conveni regula les condicions laborals del sector fins al 31 de desembre de 2016, tot i que la seva vigència es mantindrà fins que no se n'acordi un de nou.

Temps de construir

En el moment d'engegar el nou curs hem d'afrontar tasques d'enorme complexitat però de la màxima importància per al nostre sector. Tenim al davant l'oportunitat de participar en la elaboració d'un model de gestió dels menjadors escolars, possibilitat que hem guanyat gràcies a la lluita aferrissada que hem mantingut per aturar models de contractació que posen en qüestió el caràcter educatiu de la nostra feina. Ha arribat també el moment de donar impuls a un moviment de defensa de les colònies escolars, que combati les dificultats econòmiques i els entrebancs d'un sistema educatiu que encara no en reconeix formalment el valor i les virtuts. I se'ns planteja també el repte delicat i ambiciós a l'hora, de dibuixar finalment els continguts i els contorns del sector de la cultura de proximitat, en diàleg amb els departaments de cultura del Govern i dels grans ajuntaments del país. És temps, per tant, de construir models i de dur-los a la pràctica.

Les empreses trien la periodicitat del certificat de menors

El Ministeri de Justícia considera que la periodicitat amb que els treballadors han de presentar o renovar el certificat de delictes de naturalesa sexual es determina a criteri de l'empresa o entitat que contracta. Aquesta és la resposta que ha rebut l'Acellec, després de formular una consulta a través del formulari de contacte del web del ministeri. L'aplicació de la mesura que estableix la obligatorietat de disposar d'un certificat negatiu del Registre Central de Delictes Sexuals per poder treballar en contacte habitual amb menors continua generant moltes incerteses, i circulen informacions contradictòries que ningú no confirma oficialment. El darrer rumor sobre aquesta qüestió és que el certificat té una validesa de tres mesos i que, per tant, cal renovar-lo amb aquesta periodicitat. Per sortir de dubtes, l'Acellec va fer una consulta al Ministerio de Justicia.

Campus Rock 2016, una visita a les colònies musicals de Macedònia

El 27 de juliol vam acompanyar la Directora General de Joventut, Marta Vilalta, i l'alcalde de Cornellà del Terri, Salvador Coll, en la visita que van realitzar al Campus Rock 2016, una activitat organitzada per LLeure 2000, una empresa associada a l'Acellec, a la casa de colònies Mas Batllori, situada en aquesta localitat del Pla de l'Estany. Es tracta d'una estada que combina el lleure educatiu amb els aprenentatges escènics i musicals, conduïts pel grup Macedònia, amb un projecte singular que aporta valor afegit a l'activitat de vacances.

Quinze anys al servei del sector educatiu i cultural

Durant el mes de desembre de 2016 l’Acellec va complir quinze anys de vida, i la fita coincideix també amb el desè aniversari de l’Escola EFA. La celebració d’aquests dos esdeveniments és una bona ocasió per generar espais i moments per recapitular la feina feta però, sobretot, per reflexionar sobre els reptes que ens planteja el futur immediat.